Sant Feliu espera recaptar 25.000 euros més a l’any fent aflorar guals ocults

Sant Feliu espera recaptar 25.000 euros més a l’any fent aflorar guals ocults

Segons Informa El Punt Avui L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha conclòs que podria recaptar fins a 25.000 euros de més cada any un cop hagi inventariat les desenes de guals amb plaques il·legals o sense senyalitzar en voreres on no es pot aparcar.

La regidora d’Hisenda, Dolors Ligero, diu que encara no se sap el nombre exacte de guals que podran fer aflorar, ja que primer notificaran als propietaris dels garatges la situació i caldrà veure si opten per pagar la taxa o deixen de fer servir els accessos. Aquest procés s’iniciarà en els pròxims mesos i Ligero admet que l’increment de recaptació no es podrà apreciar fins al pressupost de 2014.

Les plaques irregulars apareixien, sobretot, en urbanitzacions, mentre que als carrers de vianants del nucli antic o aquells tan estrets que no s’hi pot aparcar s’han trobat amb moltes portes de garatge que no tenen la placa de gual. En aquests casos, però, és difícil actuar si no enxampen un conductor entrant-hi o sortint-ne.

La regularització, en tot cas, era una assignatura pendent dels últims anys i resol un greuge comparatiu –com també van aplaudir els grups d’ICV i ERC en l’últim ple– respecte als titulars de guals que sí que paguen. Com en el cas de Girona, el govern municipal defensa que el dret de gual, a més de prohibir l’estacionament d’altres vehicles al davant de l’accés, permet al seu titular transitar amb el vehicle sobre la vorera o les zones de vianants fins a l’aparcament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.