Dos membres del grup del Dandi reconeixen els fets

Dos membres del grup del Dandi reconeixen els fets

Segons Informa El Punt Avui La secció quarta de l’Audiència de Girona va ser l’escenari ahir del judici contra la banda del Dandi, el grup de sis georgians que estan acusats d’haver saquejat durant el 2009 31 habitatges en 23 poblacions catalanes, entre els quals hi ha dos domicilis a Sant Joan de les Abadesses i dos més a Platja d’Aro. El fiscal considera que el capitost era Giorgi Mumladze, àlies Dandi, per a qui sol·licita una pena de dotze anys de presó. Per a Giorgi Kakiashvili, conegut amb el sobrenom de Wally; David Tsertsvadze, el Che, i Eldar Khurtsidze, el Xato, demana onze anys de presó. Tamaz Edzgverazde, Epi, i Daviti Geladze, àlies Geladze, s’enfronten a una petició de quinze anys de presó perquè, a banda dels dos delictes que imputa a tot el grup, el fiscal els afegeix també un de receptació i un altre de falsificació de document.

Abans d’iniciar-se la vista, que es va celebrar amb mesures de seguretat excepcionals –una dotzena de mossos dins la sala i una desena més fora–, els advocats de la defensa –Jordi Gómez, Benet Salellas, Javier Rodrigalvarez i Salvador Amezcua– van fer l’últim intent per arribar a un pacte amb el fiscal, però l’acord no va ser possible. S’inicien així unes jornades maratonianes de judici que acabaran d’aquí a tres setmanes.

Durant la sessió d’ahir, Mumladze va reconèixer haver participat en els fets, i per tant, que era qui donava les ordres d’on i quan entrar. Els Mossos van aconseguir obtenir dels diferents escenaris set marques d’orella, sis de les quals corresponen a l’orella esquerra del líder de la xarxa. Kakiashvili també va confessar haver comès els robatoris i formar part de la banda. En canvi, els altres quatre acusats no van reconèixer la seva participació en els fets i tan sols van acceptar respondre les preguntes dels seus advocats. Alguns dels detinguts van manifestar que eren drogoaddictes i que els objectes robats que la policia va trobar als seus domicilis no eren seus, sinó d’un compatriota a qui ajudaven a fer la mudança.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.