Embolics a la policia local ganxona

Embolics a la policia local ganxona

Segons Informa Tribuna Ganxona Les aigües tornen a córrer tèrboles entre els files de la policia local, el cos que des de fa temps apadrina Tita Cervera. El dia de la patrona, la baronessa s´encarrega de repartir medalles, però el que es reparteixen els agents ara són queixes i denúncies, que esquitxen el cap, Josep Miñarro, el regidor Francisco Càrdenas i un caporal del torn de nit.

La rivalitat entre dos caporals del torn de nit ha degenerat en una denúncia d´un d´ells cap al seu rival, a qui acusa d´abandonament del servei per anar-se´n a passar estones amb una noia romanesa amb qui es va casar, tot i que ara estan separats. La denúncia ja ha motivat una investigació interna i, ara per ara, el cap de la policia ha interrogat la dona, que ha confirmat que en diverses ocasions el caporal deixava la feina per anar-se´n a casa amb ella i que fins i tot se l´enduia al cotxe patrulla mentre estava de servei. La dona assegura que el caporal es medicava i que a vegades s´adormia i que encara que sonés l´emissora i el requerissin per algun servei no agafava els missatges. De totes maneres, la investigació municipal es mira amb reserves la declaració de la dona, ja que és un testimoni clarament hostil envers el caporal, amb qui està discutint les condicions del divorci, i també es considera que la denúncia de l´altre caporal pot ser malintencionada, ja que tots dos tenien un litigi per la plaça que havien ocupat estant habilitats temporalment.

El caporal denunciant va presentar un recurs contenciós administratiu després que l´Ajuntament l´inhabilités i habilités temporalment el seu rival, en considerar que la seva habilitació havia estat errònia perquè no tenia els dos anys de servei requerits per al càrrec i també perquè es va considerar que la seva actitud no era l´adequada per a un caporal responsable del torn, atès que feia faltes injustificades, sovint anava a treballar amb pantalons curts i en un ocasió que hi va haver un foc a l´Ajuntament no va redactar els informes pertinents. El cas és que el jutjat ha resolt ara a favor seu i ha considerat nul·la seva inhabilitació.

Diversos treballadors, policies i empleats adscrits a l´àrea de la policia han fet arribar a l´alcalde les queixes sobre un suposat favoritisme de Miñarro envers la seva dona, exdona de l´exalcalde Miquel Lobato, i cap a ell mateix pel que fa a la concessió de dies lliures per afers propis. Els denunciants exposen que tot i que un decret de l´alcaldia prohibeix expressament que el personal de la policia agafi vacances o dies de festa per afers propis durant el mes d´agost, Miñarro no va tenir cap problema per concedir-se tres dies d´afers propis i concedir-ne dos a la seva dona, mentre que ha denegat de forma rotunda la petició de dies de festa que li havien fet tres treballadors. Els autors de les queixes no s´estan de remarcar, a més a més, que la dona de Miñarro està col·locada a la feina de secretària de la policia des del mes de juny sense que consti l´existència de cap decret o autorització que ho legitimi. Afegeixen també que, tot i haver posat el cas en coneixement del regidor Francisco Càrdenas, aquest, segons remarquen, no va adoptar cap mesura al respecte.

L´òrgan que representa els treballadors, la Representació Unitària dels Treballadors de l´Ajuntament (Ruta), s´han posat en contacte amb l´alcalde, Joan Alfons Albó, per plantejar-li el tema i queixar-se de l´actitud del regidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.