XIV Jocantic aquest dissabte a la Rambla Vidal de Sant Feliu

XIV Jocantic aquest dissabte a la Rambla Vidal de Sant Feliu

Segons Informa Radio Sant Feliu Per catorzena vegada, se celebra la fira de col·leccionistes de joguines antigues, JOCANTIC, al passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols, on s’hi pot trobar, admirar i adquirir tota mena de joguines antigues que, a molts, els permet fer un viatge a la seva infantesa i a altres els sorprèn com, amb elements senzills i bàsics, la mainada de principis i meitat del Segle XX jugaven s’entretenien.

S’hi exposaran les joguines de llauna decorades amb esmalts, moltes d’elles activades manualment o per dispositius de corda, les nines de drap i de porcellana, els jocs de taula així com altres elements que prenien vida a través de la imaginació dels infants, sempre imitant els avenços i els comportaments dels adults.

És el testimoni romàntic d’èpoques idealitzades pels qui foren infants en aquells anys i el motiu de sorpresa dels qui ara gaudeixen d’entreteniments electrònics d’última generació adaptats als televisors, als ordinadors o als telèfons mòbils.

Estem parlant, per tant, d’autèntiques obres artesanes a les quals el pas dels temps va donant més valor i que, sortosament, són objectiu de col·leccionistes sensibilitzats a rescatar-los dels rebosts i de les golfes per tal de recuperar-los amb la funció d’entranyables i exclusiu elements decoratius.

D’un temps ençà, arrel de l’acceptació de les joguines antigues, diverses empreses s’han dedicat a imitar-los amb gran precisió, amb els mateixos mecanismes i l’estètica simple, i a voltes ingènua, que sempre fa despertar un somriure espontani a qui té la possibilitat d’admirar-les.

JOCANTIC és l’oportunitat de despertar aquest somriure i la mirada tendra de qui s’imagina un infant amb aquella apreciada joguina a les mans. Segur que es poden descobrir peces sorprenents que faran que la imaginació es dispari i tornem a ser infants carregats de la beneïda ingenuïtat que ens aïllarà per uns instants de la complicada realitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.