La platja per a gossos canviarà d´ubicació

La platja per a gossos canviarà d´ubicació

Segons Informa Tribuna Ganxona L´extrem de la platja de la badia de Sant Feliu entre l´espigó i el varador del club de vela –a tocar del port– ha servit aquest estiu com a prova pilot perquè els amos de gossos hi poguessin dur els animals. A la zona no es permetia el bany de persones, de manera que no s´ha perdut espai per a banyistes, però, malgrat que el balanç de l´experiència ha estat bo, l´alcalde, Joan Alfons Albó, avança que estan estudiant un altre emplaçament definitiu.

“La majoria d´usuaris s´han comportat amb civisme, però d´altres no, i cal protegir els drets de la resta de banyistes”, justificava l´alcalde. La iniciativa ha estat tan ben rebuda pels amos de gossos com discutida per altres veïns pel fet que hi han proliferat els excrements sense recollir i s´hi han vist alguns animals deslligats.

A banda d´això, com que l´àmbit de platja a partir de l´espigó està inclòs dins del domini de Ports de la Generalitat, l´ens va requerir la retirada dels cartells que avisaven que a la zona podien accedir els gossos.

Per tot plegat, i tot i que es podria haver negociat obrir la zona del club de vela als gossos en les franges horàries en què no hi ha activitat nàutica, Albó ha confirmat a través del seu perfil de Facebook que la iniciativa tindrà continuïtat, però en un espai alternatiu: “De moment, es manté a la mateixa platja que hi ha fins ara. Es prohibirà quan tinguem un altre emplaçament a punt; un lloc més limitat”, indicava. La possibilitat que estudien és la petita cala Jonca, darrere del club nàutic i que té accés també a través de la carretera de Sant Pol.

Pel govern municipal, seria un espai idoni perquè no s´hi banya gaire gent i es podria restringir només per a gossos, sense risc que els amos els deixin deslligats perquè els animals puguin córrer per l´aigua. Quant als pocs banyistes que visiten l´espai, el regidor de Platges, Quim Clarà, explica que hi ha altres cales similars exclusives per al bany.

Clarà avança que no es condicionarà fins a l´any vinent, però que han pensat dotar-la amb un punt de bosses de plàstic i papereres per dipositar-hi les defecacions. A més, un dispositiu especial de la brigada de neteja retiraria periòdicament els excrements no recollits.

L´accés, a través d´una escala, també es millorarà i podrien habilitar-hi una zona de pícnic, ja que han detectat que la iniciativa ha atret amos de gossos d´altres municipis i per això Clarà també argumenta que a cala Jonca hi ha una petita zona d´aparcament.

Una altra platja sense fum el 2013

Clarà explica que l´altra novetat de la temporada de platges al municipi, les dues zones sense fum, “ha tingut molt bona acollida i no hi ha hagut cap incident”. Per aquest motiu, l´edil avançava que l´any vinent estrenaran una tercera zona per a no fumadors a la cala dels Canyerets, situada al peu de la urbanització Rosamar de la carretera de Tossa.

Pel que fa a les platges de les badies de Sant Feliu i Sant Pol, la pròxima temporada hi habilitaran serveis de guarderia infantil, similars al que aquest any s´ha engegat a Platja d´Aro. També introduiran diversos punts de trobada amb cartells de fàcil identificació per a nens –possiblement dibuixos d´animals– per facilitar que els infants que es desorientin entre la multitud es retrobin amb els seus familiars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.