Critiquen que a Platja d’Aro sols retornen part de l’IVA

Critiquen que a Platja d’Aro sols retornen part de l’IVA

Segons Informa El Punt Avui Un ciutadà andorrà amb segona residència a la Costa Brava s’ha queixat que el servei que avança els diners de l’IVA a retornar als turistes extracomunitaris no és gratuït, ja que ha pogut saber per diversos comerciants que els carreguen una comissió que oscil·la entre els 5 i els 6 punts percentuals dels 18 que fins ara graven la majoria de béns adquirits. També diu que el tràmit només es pot tirar endavant per a imports de més de 90 euros.

El servei té la seu a l’oficina de turisme municipal, tot i que la seva prestació depèn de treballadors externs al consistori. El veí es pregunta si és “ètic” que una empresa “faci negoci” amb les comissions de gairebé un terç dels diners abonats en concepte d’IVA pels turistes. També lamenta que cap dels tríptics repartits pels comerços del poble alerta que una part dels diners són retinguts.

Reinvertir al municipi

El consistori ha presentat la finestreta Tax-free com una de les novetats de la temporada turística, per agilitar un tràmit que habitualment s’ha de fer en punts fronterers o ambaixades. L ‘objectiu és que el retorn de diners a l’instant afavoreixi que els turistes de fora de la UE els puguin reinvertir a la zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.