Sant Feliu deixarà la platja canina, però no a la badia

Segons Informa El Punt Avui L’extrem de la platja de la badia de Sant Feliu entre l’espigó i el varador del club de vela –a tocar del port– ha servit aquest estiu com a prova pilot perquè els amos de gossos hi poguessin dur els animals. A la zona no es permetia el bany de persones, de manera que no s’ha perdut espai per a banyistes, però, malgrat que el balanç de l’experiència ha estat bo, l’alcalde, Joan Alfons Albó, avança que estan estudiant un altre emplaçament definitiu.

“La majoria d’usuaris s’han comportat amb civisme, però d’altres no, i cal protegir els drets de la resta de banyistes”, justificava l’alcalde. La iniciativa ha estat tan ben rebuda pels amos de gossos com discutida per altres veïns pel fet que hi han proliferat els excrements sense recollir i s’hi han vist alguns animals deslligats.

A banda d’això, com que l’àmbit de platja a partir de l’espigó està inclòs dins del domini de Ports de la Generalitat, l’ens va requerir la retirada dels cartells que avisaven que a la zona podien accedir els gossos.

Per tot plegat, i tot i que es podria haver negociat obrir la zona del club de vela als gossos en les franges horàries en què no hi ha activitat nàutica, Albó ha confirmat a través del seu perfil de Facebook que la iniciativa tindrà continuïtat, però en un espai alternatiu: “De moment, es manté a la mateixa platja que hi ha fins ara. Es prohibirà quan tinguem un altre emplaçament a punt; un lloc més limitat”, indicava. La possibilitat que estudien és la petita cala Jonca, que és a darrere del club nàutic i té accés també a través de la carretera de Sant Pol.

Pel govern municipal, seria un espai idoni perquè no s’hi banya gaire gent i es podria restringir només per a gossos, sense risc que els amos els deixin deslligats perquè els animals puguin córrer per l’aigua. Quant als pocs banyistes que visiten l’espai, el regidor de Platges, Quim Clarà, explica que hi ha altres cales similars exclusives per al bany.

Clarà avança que no es condicionarà fins a l’any vinent, però que han pensat dotar-la amb un punt de bosses de plàstic i papereres per dipositar-hi les defecacions. A més, un dispositiu especial de la brigada de neteja retiraria periòdicament els excrements no recollits.

L’accés, a través d’una escala, també es millorarà i podrien habilitar-hi una zona de pícnic, ja que han detectat que la iniciativa ha atret amos de gossos d’altres municipis i per això Clarà també argumenta que a cala Jonca hi ha una petita zona d’aparcament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.