Platja d’Aro retorna l’IVA als clients de fora de la UE

Platja d’Aro retorna l’IVA als clients de fora de la UE

Segons Informa El Punt Avui L’oficina de turisme de Platja d’Aro, als baixos de l’ajuntament, ha estrenat aquest estiu una finestreta de gestió tax-free perquè els estiuejants de països que no pertanyen a la Unió Europea (UE) puguin tramitar el reintegrament de l’IVA dels productes adquirits durant la seva estada.

La gestió habitualment es fa a les duanes d’aeroports, punts fronterers o un cop els turistes ja han tornat al seu país. Quan un ciutadà no comunitari fa una compra pot demanar, en establiments adherits al servei, un document tax-free i consignar-hi el número de passaport. Habitualment en sortir de la UE han de segellar els formularis abans de facturar l’equipatge, i tot seguit recuperar en efectiu la quantia de l’IVA a les oficines de pagament concertades o reemborsat a la targeta de crèdit. L’altra novetat, però, és que el consistori avança els diners del tribut, de manera que s’agilita el tràmit i s’incentiva el client a reinvertir els diners en altres comerços i establiments del municipi i la seva àrea d’influència.

Una de les treballadores del servei explicava que gairebé tots els usuaris que han passat per l’oficina són russos, a banda d’alguns suïssos i andorrans. Pel que fa a les compres efectuades al municipi, majoritàriament es tracta de roba i abrics de pell adquirits en botigues de gamma alta, ja que els preus que troben a Catalunya són més competitius que als seus països d’origen.

En canvi, altres articles, com ara les joies o els rellotges, no són tan freqüents. Fins a final de mes l’oficina obre de 9 a 21 h. I al setembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 a 21 h.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.