El Club del Mar denuncia un guixolenc pel forat al mur

El Club del Mar denuncia un guixolenc pel forat al mur

Segons Informa El Punt Avui Turispània ha denunciat als Mossos d’Esquadra el guixolenc que va fer un forat a la paret que impedeix el pas a la platja del complex residencial del Club del Mar fa una setmana. L’home, que va irrompre amb un mall de grans dimensions a l’interior de la zona privada, va actuar a plena llum i va perforar la paret mentre alguns dels veïns de la comunitat el filmaven i retrataven amb càmeres i telèfons mòbils.

Un dels propietaris dels habitatges va lamentar ahir els fets i va argumentar que no els resta cap altra opció que defensar-se “per evitar que l’episodi es repeteixi”. A banda de la denúncia a la policia, l’empresa que administra la comunitat manté un contenciós per impedir que el consistori enderroqui la paret de manera subsidiària. Els veïns del complex al·leguen que el camí de ronda no va més enllà de la propietat i que coincideix amb una zona de bany que s’ha de refer sovint pels estralls que hi provoquen els temporals a l’hivern.

El propietari que es va adreçar a aquest diari va situar el denunciat en l’òrbita de l’agrupació local d’ICV, la força política que ha encapçalat la reivindicació que la platja privada s’obri al públic. El portaveu ecosocialista, Jesús Fernández, es va desmarcar de qualsevol acció violenta i va negar que el partit hi tingui res a veure, ja que “ja és una lluita compartida per molts altres guixolencs”. Malgrat tot, va afegir-hi que l’episodi il·lustra el malestar del municipi amb la negativa de l’empresa Turispània a acatar l’ordre de la Generalitat de permetre l’accés al litoral.

L’empresa va dir que la paret no era seva

Jesús Fernández va criticar ahir que Turispània ara defensi la integritat del mur de Can Rius: “És curiós, perquè fa dos anys deien que no els podíem notificar l’enderroc del mur perquè no pertanyia a la propietat.” El portaveu d’ICV va instar ahir la Generalitat a no dilatar més el procés, amb retrets a la “passivitat sospitosa” del darrer mes, i va recomanar als amos de l’edifici un canvi de lloc d’estiueig: “Si volen gaudir d’una platja privada i posar-hi vigilància, potser seria millor que anessin a un país del Tercer Món.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.