Guerra pels fums

Segons Informa El Punt Avui El propietari del restaurant Platja d’Aro –l’antic Barbieri del passeig Marítim de la població– fa tres mesos que no pot fer servir la cuina de l’establiment i cada dia ha d’escalfar-hi els menús cuinats prèviament en unes altres instal·lacions que ha hagut de llogar. És la solució extrema que el cuiner Àlex Ferrer va haver d’improvisar per mitigar les queixes dels veïns, que primer van aconseguir que la justícia fes retirar la xemeneia del local –a través d’un celobert comunitari– i després que l’Ajuntament li ordenés el tancament de la cuina, tot i el costós sistema de filtres d’olors que l’anterior govern local havia donat per bo.

Una veïna de l’edifici, Nuri Pladevall, criticava aquesta setmana “que l’Ajuntament no faci seguiment del cas”, ja que sosté que la cuina continua funcionant i les olors que desprèn el menjar els amoïnen. Ferrer, en canvi, assegura que només hi escalfa les viandes en un forn elèctric, l’única opció que li dóna l’Ajuntament després de precintar-li els fogons de gas.

Ferrer entén que als veïns els molestin les olors, però argumenta que els filtres de carboni les eliminen i el sistema “generava menys molèsties que una instal·lació d’aire condicionat”. També defensa que quan li van llogar el local li van dir que la sortida de fums estava en regla, “tot i que ja hi havia la sentència que obligava a retirar-la” i no se’n va assabentar fins que va haver firmat el contracte.

“No surten els números”

Ferrer diu que el seu exsoci, l’anterior cap de llista del PP i exregidor d’Urbanisme Antoni Cano, va plegar de la societat mesos enrere i l’ha deixat en un atzucac. “He hipotecat casa meva pel negoci, vaig subrogar tres dels antics treballadors amb l’antiguitat i vaig assumir deutes que hi havia amb proveïdors; ara no puc marxar amb una mà al davant i l’altra al darrere”, lamenta. Està cansat de rebre inspeccions i sense cuina no pot fer tapes ni una carta variada.

La cuina externa suposa un sobrecost i rebutja servir copes i combinats “perquè provoca problemes i els veïns tenen dret a descansar”. Mesos enrere va reunir 300 firmes de suport, però admet que “tot l’enrenou ha fet perdre clientela”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.