Els veïns del Pla de Barris de Sant Feliu promouen la cohesió social amb una revista

Segons Informa Diari De Girona Els veïns del Pla de Barris de Sant Feliu de Guíxols han decidit editar una revista gratuïta que porta per títol El Safreig com a eina de cohesió social. Pla de Barris és un projecte iniciat per la Generalitat de Catalunya i dirigit a barris i àreas urbanes on conflueixen i s’hi sobreposen dèficits d’ordre en l’edificació i en el benestar social que requereixen d’operacions d’integració per millorar les condicions de vida dels seus habitants.
Aquest pla ja està duent a terme la recuperació dels antics safreigs per a usos socials, i està construint una nova plaça al barri del Puig. El Safreig, la revista, ha estat editada per persones d’aquest veïnat i es dirigeix a la resta de residents de Sant Feliu, així com a qualsevol altre interessat.
La portada la dediquen al reportatge principal de l’edició, que tracta sobre la convivència intercultural a la població del Baix Empordà. El tema toca molt de prop als ciutadans, ja que el 18% són estrangers.
També publiquen un reportatge sobre “El Tramuntana”, un centre de formació ocupacional, un altre sobre el perfil d’una veïna il·lustre per la seva pastisseria, i un espai de memòria històrica, a més d’un apartat on el veïnat opina sobre la ciutat.
Aquesta nova publicació s’edita sota la responsabilitat de l’equip de redacció i no està supervisada per l’Ajuntament -tal com apunten-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.