Els serveis de neteja inicien vaga indefinida a Sant Feliu

Els serveis de neteja inicien vaga indefinida a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui La plantilla dels serveis de recollida d’escombraries i neteja d’espais públics i platges de Sant Feliu, prestats per Cespa en règim de concessió administrativa, van iniciar ahir a les 6 del matí una vaga indefinida per exigir a la direcció de l’empresa que signi el nou conveni laboral i hi descarti alguns dels preceptes més negatius per als treballadors, com ara la possibilitat d’acomiadar els empleats que acumulin 9 dies de baixa en dos mesos o modificar la relació d’horaris i categories sense acordar-ho amb el comitè.

El secretari general d’activitats diverses de CCOO, Xavier Vives, defensava que la plantilla no vol cap increment salarial, ja que accepten congelar salaris enguany, sinó “garanties que es conservaran els llocs de treball” i enllestir el nou conveni després de set mesos de converses i amb l’anterior acord caducat. L’inici de la vaga en plena temporada turística, però, amoïna el govern municipal. L’alcalde, Joan Alfons Albó, recordava ahir les millores salarials complementàries aplicades als treballadors arran d’un acord de ple, amb increments del 8% anual els anys 2007, 2008 i 2009, i lamentava “que el retorn de la plantilla envers la ciutat sigui aquesta vaga en ple estiu i quan sembla que ens en podem sortir”, en referència a la projecció fins ara positiva del 50è aniversari del festival de la Porta Ferrada i la Mostra Thyssen. Albó comprèn els motius laborals, però creu que les circumstàncies fan que sigui una vaga “rebutjable” per la “pressió injusta sobre els ciutadans”.

Ban i serveis mínims

De moment, com que la matinada de diumenge a dilluns es va completar la recollida habitual, la situació al voltant dels contenidors no és crítica. Però l’Ajuntament va instar en un ban els comerciants, hostalers i particulars a fer un esforç per generar menys brossa i dipositar-la ben tancada i amb un contingut mínim de fluids.

Respecte als serveis mínims, el rebuig es recollirà cada 72 hores i l’orgànica cada 48. La neteja viària es farà dos cops a la setmana i les hores de treball a les platges es redueixen al 50%. Albó recorda que no poden contractar cap altra empresa, perquè violarien el dret de vaga, però han demanat a la Generalitat que incrementi el volum de serveis mínims.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.