Manifestació a Sant Feliu de Guíxols per l’accés a la platja

Manifestació a Sant Feliu de Guíxols per l’accés a la platja

Segons Informa El Punt Avui Un grup de persones es va manifestar ahir dissabte a la zona de la platja de Sant Feliu de Guíxols tancada al pas públic per un mur del Club de Mar que s’ha d’enderrocar, segons la Generalitat. La manifestació tenia com a objectiu recordar que la paret impedeix des de fa dècades el pas lliure a la zona maritimoterrestre davant de Sang i Fetge, a ponent de la badia de Sant Feliu. La formació ICV donava suport a la mobilització.

Els manifestants van destacar “la bona acollida que va tenir la manifestació i l’ocupació pacífica convertida en festa”, un fet que segons els organitzadors posa en evidència el sentiment de la població envers aquest problema.

Vint dies per l’enderroc

La manifestació d’ahir es va convocar després que el Departament de Territori i Sostenibilitat hagi desestimat un recurs de l’empresa Turispania, gestora de l’edifici Club de Mar de Sant Feliu, contra l’ordre d’obrir els accessos a la platja privada del complex i la sanció de 4.416 euros que li havia imposat per haver interromput les servituds de trànsit i accés públic a la franja de litoral que, segons la llei de costes, queda fora de la concessió d’ús privat. L’empresa té vint dies per enderrocar el mur i si no ho fa serà l’Ajuntament qui hi estigui obligat. La gestora, però, encara podria recórrer a la via contenciosa administrativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.