Tomben la idea del PP de fer una consulta a Santa Cristina sobre una escola islàmica

Segons Informa El Punt Avui El ple de Santa Cristina d’Aro va rebutjar ahir a la nit la moció que havia presentat el regidor del PP, Sebastián Mateo, per sotmetre a consulta popular la llicència d’un centre de reforç escolar i lingüístic que volen promoure les comunitats marroquina i gambiana del poble. Els socis de CiU hi van votar en contra, igual que la resta de grups de l’oposició (el PSC, ERC i Emprenedors), pel risc que el referèndum trenqués la cohesió social cristinenca i pel fet que el resultat no seria vinculant. D’aquesta manera, la consulta no serviria per denegar una llicència d’activitat que sobre el planejament i els requisits s’ajusta a la normativa.

El resultat de la votació –un explícit 12 a 1–, però, no ha apaivagat un conflicte amb els veïns del sector de la Teulera, que sostenen que l’escola pot derivar en un centre de culte encobert. Han lliurat un plec de 936 firmes de persones contràries, per bé que l’alcalde, Josep Llensa, va dir que n’hi ha de duplicades, 348 persones no empadronades i alguna en què no consta cap DNI. En el debat, el PSC i ERC van mirar de conciliar el malestar dels veïns instant Llensa a dialogar amb els contraris i fer un seguiment estricte de l’activitat que es desenvolupi al local un cop entri en funcionament.

Recurs administratiu

El portaveu d’Emprenedors, Julio Rico, va anunciar que dilluns vinent registraran un recurs administratiu de reposició per deixar la llicència d’obres en suspens fins a finals de juliol. El regidor va apostar per exigir més documentació, com ara els estatuts de l’Associació Islàmica, ja que han detectat fins a tres canvis en l’activitat proposada: de classes d’àrab a les de reforç, derivant cap a assemblees i reunions

Rico també va proposar retocar les claus urbanístiques del POUM, que permetrien, per exemple, construir una mesquita en qualsevol dels àmbits residencials del municipi. Cap grup s’hi va mostrar contrari, tot i que Jordi Mulà (ERC) va argumentar que l’aplicació de les ordenances de sorolls o civisme haurien de servir per impedir conflictes i molèsties al barri.

Els veïns, en guerra

Al final del ple, diversos veïns van agafar la paraula per exigir que l’activitat sigui desestimada. Insistien, amb més o menys vehemència, que no se sap en què derivarà. I un altre afectat alertava de conflictes: “Si el barri es degrada i hi ha problemes, no ens quedarem de braços plegats.” L’altre argument, defensat també pel PSC, és mantenir l’escenari actual, en què el col·lectiu islàmic fa servir l’aula de formació de la deixalleria.La comunitat islàmica aposta per pagar lloguer i reformar el local de l’Incasòl per evitar que els infants hagin de caminar fins als afores del poble. Però entre molts veïns del poble ha corregut el rumor que l’Ajuntament sufraga el local nou. Llensa i la regidora Carme Soler van insistir que el col·lectiu ha decidit finançar l’obra sense cap aportació municipal, i davant la crítica d’una altra assistent que ella es pagava les classes de reforç, una altra veïna va replicar que els autòctons també podrien fer classes de català o qualsevol altra matèria de franc, si hi haguessin voluntaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.