La inversió creixerà un 35% en els comptes de Sant Feliu

La inversió creixerà un 35% en els comptes de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui El nou pressupost municipal de Sant Feliu de Guíxols per a aquest any, de 27,16 milions d’euros, es va aprovar ahir amb un consens elevat. ICV i ERC es van abstenir i TSF hi va votar en contra amb poques crítiques. L’oposició només va coincidir a criticar que els comptes s’aprovessin al juny i TSF va reclamar bonificacions en el pagament de taxes –sobretot pel fort increment de l’IBI– per a famílies amb dificultats i alguns comerços.

La regidora d’Hisenda, Dolors Ligero, va anunciar novetats pel que fa a les bonificacions el pròxim exercici. També es va avenir a impulsar un aparcament en règim de concessió a prop de la façana litoral –com va urgir ERC– i a incloure algunes de les inversions proposades pels grups, com ara la reforma de l’antic hospital, dins de les obres a finançar pel pròxim PUOSC. Pel que fa a la inversió, que creix un 35% respecte a l’any passat per l’impuls a l’exposició Thyssen i al pla de barris, Ligero va dir que es redactarà el projecte d’ampliació i millora de l’asil Surís i va respondre a les crítiques de Carles Motas (TSF) pel retard de la reforma de la placeta de Sant Joan. Les obres s’iniciaran després de l’estiu, i va dir que no es van fer l’any passat perquè només hi havia diners per traslladar el transformador elèctric, però no per completar la reurbanització.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, va justificar que el retard en la tramitació dels comptes “ha permès afinar”, retallar el cost d’alguns contractes i ajustar les retribucions de la plantilla, de manera que s’estalviaran un 21% respecte al final de l’exercici 2011. Pel que fa a les queixes pel servei de neteja i deixalles, que costa prop de 4 milions anuals, Albó va prometre canvis i no va descartar rescindir-lo. “El regidor de l’àrea està acumulant informes i actes d’inspecció” sobre el funcionament de la recollida de residus i la neteja viària, va explicar l’alcalde. I amb tota la informació volen fer canvis en els horaris i rutes: “No té sentit que netegem menys una nit de dissabte a l’agost que una de dimarts al febrer”, va exemplificar Albó.

TSF vol anul·lar la creació de la vicealcaldia

La segona aprovació de la figura de la vicealcaldia, amb l’esmena del ROM i del pressupost de l’any passat, va donar pas als dos punts més llargs del debat polític. TSF es va felicitar que el govern “rectifiqués”, però Motas va insistir que tornar a aprovar els dos punts que el grup havia impugnat no era la solució, perquè “caldria anul·lar els acords presos l’any passat i tornar-los a aprovar” amb posterioritat. El vicealcalde, Pere Albó, va allargar la mà a TSF per “trobar una solució de consens” i els va recordar que renunciarà al sou a final d’aquest mes, però Motas va instar CiU i el PSC a fer el pas de negociar políticament per retirar els contenciosos. Al final TSF va votar en contra i Albó els ho va retreure: “Ens diuen que estem rectificant i s’hi oposen; això no ho entén ningú.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.