Un projecte de pisos tutelats a Santa Cristina, encallat

Segons Informa El Punt Avui L’empresa Qualitas Social Resort, que el 2006 va presentar un projecte de 120 habitatges tutelats per a gent gran a Santa Cristina, critica que el projecte està encallat al consistori des del 2010, pendent de l’aprovació d’un pla especial per resoldre els problemes d’inundabilitat del solar. Els terrenys, de 22.500 metres quadrats, estan a l’entrada de la urbanització del golf, a tocar de la C-65 i del curs del Ridaura, que discorre a l’altra banda de l’autovia. L’empresa n’és la propietària majoritària i el seu responsable de desenvolupament, Daniel Roca, explica que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va proposar l’any 2009 una solució tècnica entre diverses alternatives, però que la “modificació puntual del POUM per recollir l’àmbit d’aquest pla especial d’inundabilitat no s’ha fet”, tot i la seva insistència.

L’alcalde, Josep Llensa, defensa que estan “pendents que hi hagi un acord de tots els propietaris” pel que fa a la proposta de l’ACA, ja que el finançament de les obres de condicionament d’un tram de la riera del Vilar anirien a càrrec dels promotors. Llensa també diu que falten documents i que hi ha un contenciós per la qualificació d’una finca inclosa en el pla que impossibilita avançar. Roca es queixa de les dificultats per reunir-se amb els responsables municipals, mentre que l’alcalde, al seu torn, diu el contrari: “Ningú ha vingut a parlar amb nosaltres i l’empresa és la que hauria de prendre la iniciativa.”

L’ACA conclou que les obres per condicionar els terrenys les han de sufragar els propietaris “i en cap cas l’agència ni l’Ajuntament”, però l’empresa insisteix que les actuacions hidràuliques no es poden tirar endavant si el govern local no aprova definitivament el pla especial pendent.

L’empresa s’està plantejant no abonar el tribut de l’IBI d’aquest any i, fins i tot, demanar que els retornin els pagaments del tribut amb efectes retroactius des del 2007, quan els terrenys van passar a ser sòl urbà no consolidat. Roca critica que mentre altres projectes, com ara el parc de Jules Verne, avancen al municipi, el seu estigui aturat, i recorda que han perdut inversors i línies de crèdit des del 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.