Robert Manera, l’art de ser honest, l’instint de recerca

Robert Manera, l’art de ser honest, l’instint de recerca

Segons Informa Radio Sant Feliu Olot, Sant Feliu de Guíxols i Begur s’ompliran aquest estiu de l’obra del desaparegut artista guixolenc Robert Manera

Amb motiu de la seva mort, el setembre de 2010, un grup d’amics, col·legues i familiars de l’artista ha organitzat un homenatge, més que merescut, al pintor de Sant Feliu instal·lat a la Garrotxa des dels anys 70.

Fruit d’aquest treball, apassionat, rigorós i constant, durant l’estiu del 2012 s’han programat 3 exposicions antològiques de l’obra de Manera a les tres ciutats a les quals ell va estar sempre vinculat: Olot (va viure la major part de la seva vida a la Vall d’en Bas, Garrotxa), Sant Feliu de Guíxols (on havia nascut) i Begur (d’on era originari el seu pare i on estiuejava l’artista).

El cicle d’exposicions aplega una cinquantena d’obres de Robert Manera representatives del seu treball, que repassen una trajectòria marcada per una forta lluita inconformista i un constant i inesgotable esperit de recerca, tant pel que fa a tècniques com a estil.

A cavall entre la Costa Brava i la Garrotxa, l’artista es va implicar, des de la dècada dels 70, tant com a creador, promotor artístic, activista cultural i també com a pedagog, en diverses i variades manifestacions artístiques, com la pintura, l’escultura, el dibuix, el gravat, la serigrafia, el disseny, la pintura mural, la ceràmica, els cartells, el còmic i també la música i la cançó. De fet, aquesta interdisciplinarietat i extraordinària creativitat ens permet dir que, tot i que amb la consideració principal de pintor, es va dedicar a l’art en sentit global.

L’homenatge s’encetarà a Olot, el dissabte 7 de juliol, amb la inauguració de l’exposició que es podrà veure fins el 15 d’agost a la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa. Durant l’acte es presentarà el llibre sobre la seva vida i obra, ROBERT MANERA l’art de ser honest, l’instint de recerca, hi haurà l’actuació musical de la violoncel·lista Eva Curto i del grup Pa Torrat, del qual el propi Manera va formar part, i es projectarà un audiovisual relacionat amb la seva vida artística i personal.

L’homenatge es traslladarà després al Centre Cultural Escoles Velles de Begur, que acollirà l’exposició del 16 al 25 d’agost. Durant la inauguració, el dia 18, es presentarà el llibre biogràfic amb l’actuació musical de Toti Soler i es podrà veure també la projecció de l’audiovisual sobre Manera.

I, finalment, Sant Feliu de Guíxols acollirà l’última exposició, de l’1 al 15 de setembre, amb una cerimònia inaugural el dia 1 que inclourà novament la presentació del llibre i la projecció de l’audiovisual, acompanyada de l’actuació musical del grup Llops de Mar.

Amb la voluntat de donar a conèixer l’artista al màxim nombre de persones possible, la Comissió d’Homenatge a Robert Manera ha creat una pàgina web www.robertmanera.cat que inclou, a més d’informació biogràfica de l’artista, bona part de la seva obra digitalitzada.

També a les xarxes socials Facebook (www.facebook.com/homenatgerobertmanera) i Twitter (www.twitter.com/robertmanera) es podran seguir a temps real totes les novetats relacionades amb l’homenatge i els actes que es portaran a terme.

Comissió d’Homenatge a Robert Manera
homenatge.robertmanera@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.