Curs sobre Aigua i Salut, balnearis i banys de mar

Curs sobre Aigua i Salut, balnearis i banys de mar

Segons Informa Tribuna Ganxona Fins el dijous 12 de juliol  hi ha temps per fer la matrícula al IV Curs d’Estiu de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona, que se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols els propers 13, 14 i 15 de juliol i que tractarà sobre  “Aigua i Salut. Balnearis i Banys de Mar”.

Aquest any, el curs tractarà sobre Aigua i Salut. Balnearis i Banys de Mar amb la intenció de donar a conèixer el passat i el present del món balneari a Catalunya i l´Estat Espanyol, prioritzant les perspectives comparades i interdisciplinàries. Es tractaran temàtiques com ara l’ús històric de les aigües termals, l’arquitectura balneària dels segles XIX i XX; els balnearis com a espais de creació literària; l’explotació econòmica de les aigües minerals; els aspectes mèdics i sanitaris; els banys de mar; la contribució dels balnearis a la consolidació de la pràctica social de l’estiueig entre les classes benestants en el pas del segle XIX al XX; i la pràctica del turisme de salut a l’actualitat. En definitiva, l’objectiu final del curs és donar pautes per entendre la complexa evolució de l’”univers balneari”, des de la seva “època daurada” a la crisi dels anys 60-70 del segle passat, amb especial èmfasi en la seva revalorització en temps més recents, amb la voluntat de plantejar els seus reptes de futur.

Per informació i matrícules (estudiants i professionals): Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació. Edifici Mercadal. Pl. Jordi de Sant Jordi, 1. 17001 Girona. T. 972 210 299. www.fundacioudg.org / www.udg.edu/salutrural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.