Santa Cristina tanca l’oficina de turisme per dues baixes

Santa Cristina tanca l’oficina de turisme per dues baixes

Segons Informa El Punt Avui El servei d’informació turística de Santa Cristina a l’antiga estació del carrilet ha quedat suspès sine die des d’inicis de mes, una situació que ha provocat la inquietud de l’Associació d’Empresaris Santa Cristina Emprèn (AESCE) i la demanda que l’oficina torni a funcionar de manera immediata.

L’alcalde, Josep Llensa, argumentava ahir que han coincidit les baixes –una definitiva i una altra per maternitat– de les dues treballadores i han decidit centralitzar l’atenció turística a l’oficina d’informació ciutadana, a l’ajuntament nou. Llensa condicionava la reobertura de l’antiga estació a la reincorporació de la treballadora, però també va avançar que podrien aprofitar el tancament per fer-hi unes obres pendents.

El president de l’AESCE, Ramon Vancells, insisteix que el servei ha de continuar al costat de la ruta del carrilet, en un “emplaçament emblemàtic”, per evitar que ciclistes i caminants passin de llarg del poble. El portaveu del grup d’Emprenedors (EMP), Julio Rico, també instarà el govern a reobrir l’oficina “com a mínim, durant la temporada alta”.

L’oposició i el pressupost

Després que Llensa aprovés els comptes inicialment gràcies a l’absència del republicà Jordi Mulà, PSC, ERC i EMP han anunciat possibles al·legacions conjuntes al pressupost amb vista a l’aprovació definitiva. Els tres grups de l’oposició sumen majoria absoluta i podrien bloquejar l’aprovació definitiva del pressupost i exigir la incorporació d’algunes mesures, com ara la supressió d’algunes inversions per no incrementar l’endeutament –segons el PSC i EMP– o la retallada de la previsió d’ingressos en un 4% que propugna ERC. Llensa opinava ahir que encara no s’ha presentat cap al·legació –fins al dia 23 no expira el termini– i que, “de moment, quedaria aprovat automàticament”. D’altra banda, ahir al vespre, en un ple extraordinari, els grups van donar llum verd al crèdit extraordinari de l’ICO per pagar factures pendents per un import aproximat d’un milió d’euros.

One Response to "Santa Cristina tanca l’oficina de turisme per dues baixes"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.