La Trailwalker, quan caminar és el menys important

La Trailwalker, quan caminar és el menys important

Segons Informa El Punt Avui Caminar és el menys important o no és el més important, sinó fer-ho per alguna cosa. Això és un aspecte que tenen molt present els participants en la prova solidària Trailwalker, que, organitzada per Intermón Oxfam, està considerada la cursa per equips potser més important del món. La d’aquest any se celebra els dies 5 i 6 de maig entre Olot i Sant Feliu de Guíxols per vies verdes. L’aspecte més rellevant és que els equips participants tenen clar que l’objectiu principal és cridar l’atenció contra la pobresa i les injustícies que la provoquen, i recaptar fons per lluitar-hi. Aquest any, l’objectiu concret és facilitar l’accés a l’aigua potable als habitants d’Etiòpia, que, en la majoria de casos, han de caminar sis hores per aconseguir-ne.

En principi, la inscripció és de 200 euros per equip, però cada grup participant hi ha d’aportar un mínim de 1.500 euros més, que Intermón Oxfam destina a projectes de solidaritat i desenvolupament, com el de l’accés a l’aigua potable d’aquest any. De fet, la manera de recaptar-los depèn de la imaginació de cada grup. I és que es tracta també d’aconseguir conscienciar sobre el problema i de fer pedagogia sobre la importància de ser solidaris i de buscar una solució global, conjunta, a les causes de les desigualtats i de la pobresa. Ara, la Trailwalker 2012, ja ha recaptat quasi 600.000 euros. Una petita part prové de la contribució solidària feta per El Punt Avui, que hi ha aporta el 10% dels ingressos publicitaris d’aquest especial. El 9 Esportiu ofereix un descompte del 30% de la subscripció als participants.

El repte esportiu és molt clar: caminar 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores. Aquesta vegada es tracta de recórrer-los a través de les vies verdes gironines, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, és a dir, entre el Pirineu i la Costa Brava, passant per Girona. Els equips han de sortir junts, córrer o caminar junts i arribar al punt de destinació junts, i tenen el suport motoritzat de dos membres més.

A l’Estat espanyol, és la segona edició de la Trailwalker. La primera es va celebrar l’any passat i els 100 quilòmetres es van recórrer entre Santa Maria de Palautordera i Monistrol de Montserrat a través de l’anomenada Ruta dels Tres Monts, que discorre pels parcs naturals del Montseny, de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i de Montserrat. La participació va ser de 210 equips i la recaptació, de 470.000 euros, 30.627 dels quals aportats pels patrocinadors. Els guanyadors van ser Corredors.cat, amb un temps de 15 hores i 28 minuts, i aquests van aportar 2.375 euros de recaptació. L’equip que més va recaptar va ser Vasque Skywalkers, amb 9.185 euros. La Trailwalker té 24 anys d’història. Curiosament, era un exercici militar que realitzava el regiment Gurkha a Hong Kong. L’any 1986 Intermón Oxfam va organitzar la primera Trailwalker amb finalitat solidària. Des d’aleshores, s’hi han anat afegint països. A part de Hong Kong, que té la participació més nombrosa, amb 1.011 equips, es fa a la Gran Bretanya, el Japó, Nova Zelanda, Austràlia –on hi ha el rècord de la prova, amb 10 hores i 35 minuts–, Bèlgica, Holanda, França, Irlanda, el Canadà i Alemanya. Fins ara s’han recaptat 70 milions de dòlars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.