NOTA DE PREMSA SEGONA CONCENTRACIÓ DEL #NOVULLPAGAR

NOTA DE PREMSA SEGONA CONCENTRACIÓ DEL #NOVULLPAGAR

La primera caravana del #NOVULLPAGAR és la conseqüència de l’èxit assolit per una iniciativa absolutament popular, que convocava aquest esdeveniment pel dia 20 de maig, data en la que tindrà lloc la segona caravana.

Està vist i provat que si els ciutadans, la societat civil es mobilitza i s’uneix en un propòsit comú, aconsegueixen que els polítics moguin fitxa (en algun cas), o es desacreditin i vulguin treure’n profit purament electoral (en algun altre cas), o quedin absolutament descol·locats i sense saber per on tirar (en algun darrer cas).

Això ha estat així quan a mitjans d’abril, en Josep Casadellà va decidir tirar pel dret i negar-se a pagar l’autopista, fent-ne difusió a les xarxes socials, sense voler cap protagonisme personal, sinó amb la intenció de convidar la resta de catalans indignats a fer el mateix.

Al cap de pocs dies, concretament cap el 15 d’abril, el col·lectiu “Tenim Pressa” convoca un “esdeveniment”: caravana de cotxes pel #NOVULLPAGAR  al peatge de Martorell i, tot seguit (el 16 d’abril), des de Santa Cristina d’Aro i per part de dos ciutadans de dos partits polítics diferents (Tony Ceballos de SI i Sergi Cabezas d’ERC), però units en un mateix objectiu, en convoquen una altra al peatge de Girona Sud. Es posen d’acord amb els creadors de l’esdeveniment de Martorell i fixen la data del 20 de maig com a “dia D”.

L’allau d’adhesions a una i altra convocatòria i l’èxit i difusió que van tenir a la xarxa, van esperonar SI a cercar la forma de donar suport explícit al moviment popular, entregant els seus teletacs de diputats primer i a oferir suport legal després. Es va afegir ERC també a oferir cobertura legal.

El resultat és ja prou conegut, fins i tot més enllà de les nostres fronteres. I lluny de deixar-se esporuguir, moltes més persones anònimes es senten valentes i amb prou coratge per dir PROU!

Així s’explica com la segona caravana popular del boicot als peatges  és, en realitat, la primera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.