Els fets delictius van pujar a Platja d’Aro un 2,4% al 2011

Els fets delictius van pujar a Platja d’Aro un 2,4% al 2011

Segons Informa El Punt Avui La Policia Local de Castell-Platja d’Aro va fer 22.956 serveis l’any passat, un 25% més que al 2010. El cap del cos de seguretat, David Puertas, també va destacar que el nombre de fets delictius va créixer lleugerament al municipi (2,4%), fins als 2.003. Hi va haver més delictes i menys faltes, amb un repunt destacat dels robatoris amb violència i intimidació o a l’interior de vehicles forçats, però l’evolució es deu, en part, a la diferència entre sostraure un telèfon mòbil convencional –falta– o un telèfon intel·ligent –delicte si el valor supera els 400 euros–.

La major part de l’activitat delictiva es va concentrar entre el juliol i el setembre (43,5%), però a final d’any també es van trobar amb una sèrie de 29 robatoris en habitatges tancats, fins que es va detenir-ne el presumpte autor únic, un marroquí que roman empresonat.

Sis centenars dels 2.003 delictes i faltes van ser resolts, i els diferents cossos policials van practicar 130 detencions (un 31% més). Pel que fa als furts, van detectar grups organitzats provinents de Barcelona que es desplaçaven al municipi els caps de setmana. Puertas va explicar que les bandes, sovint de països de l’est o l’Amèrica llatina, hi arriben “atretes per la zona comercial, amb botigues d’alt nivell i clients amb poder adquisitiu”.

En la festivitat anual de la Policia Local van felicitar agents del cos, del municipi de Calonge i de la Policía Nacional per les detencions de dos lladres, un evadit de la presó de Quatre Camins, una banda de falsificadors i tres persones que intimidaven i atracaven menors. També la patrulla que va reanimar dues persones ofegades l’1 d’octubre a la platja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.