La Sal: Element Necessàri Al Cos

La Sal: Element Necessàri Al Cos

El nostre cos com tots els mamífers esta format per molts elements; el mes important es l’aigua i el segon la sal; de fet si ens observem quan realitzem esport i suem, aquesta  és salada; per tant si és tant necessària perquè pot arribar a ser tant dolenta??.

La verdadera sal conté 84 elements que son els que tindriem d’adquirir a través dels aliments i condimentació dels mateixos; però la sal que utilitzem normalment es la comuna, obtinguda a partir de varios procesos químics que elimina 82 d’aquests elements, restant solsament 2: el clorur i el sodi. Podriem dir que condimentem amb una versió reduida del que és la sal.

Els nostres ronyons son capaços d’eliminar de 5 a 7 grs de clorur sòdic, però normalment n’ingerim de 12 a 20 grs. Aquest excés que no s’elimina es cristalitza donant pas a la formació de pedretes o àcid úric, entre d’altres.

Ens convindria consumir sal provinent de roca, com per exemple la coneguda Sal de l’Himalaya, que pel fet de contenir tots els 84 elements, aconseguirem equilibrar la manca de 82 elements i reduir l’excés dels 2 restants: el clorur i sodi, o bé podem trobar també diferents tipus de sal obtingudes a partir de verdures, que encara contenen menys clorur i sodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.