#novullpagar

#novullpagar

Segons Informa El Punt Avui El vídeo dura 1 minut i 9 segons, i es va penjar a internet el 29 de març passat. Des de l’interior del vehicle, i amb Els segadors de fons musical, es veu com el cotxe es va acostant a un peatge, el de Girona Sud. Allà, el conductor –Josep Casadellà– s’atura i comença aquest diàleg amb l’operari que està a la cabina per cobrar el tiquet:

“– Bona nit.

– Bona nit. No vull pagar.

– Per què?

– Perquè penso que és injust el fet d’haver de pagar, hi ha una discriminació, perquè a Madrid no estan pagant i nosaltres sí que ho hem de fer. Per tant, fins que ells…

– Hi ha tantes coses de les que ens hauríem de queixar per això…

– Fins que ells no paguin o tots deixem de pagar, doncs jo en principi no penso pagar.

– Vostè mateix. Em deixa el seu DNI per això?

En aquest punt, el treballador pren nota de les dades de Casadellà, que continua:

– Se’ns estan torejant, i això que diguin que encara per postres hem de pagar les de Madrid…

– Jo suposo que no ho faran pas!

– Ja veurem. Vinga, adéu.

– Adéu.”

Aquí s’obre la barrera i el conductor continua el recorregut, mentre sobreimprès en el vídeo es pot llegir: “Pels morts a l’N-II. Perquè fa 40 anys que paguem l’AP-7. Ja n’hi ha prou. Si només ho faig jo no passarà res. Si ho fem tots no sabran què fer.”

Ahir al vespre, el vídeo ja s’havia reproduït a Youtube més de 100.000 vegades, i l’etiqueta #novullpagar de Twitter va tenir activitat tot el dia. Al mateix temps, es va crear una pàgina a Facebook, que ahir gairebé arribava als 700 seguidors. L’impacte de la campanya engegada per Josep Casadellà ja ha fet que més conductors hagin decidit seguir el seu exemple, i al mateix Youtube han aparegut altres vídeos de gent que es nega a pagar l’autopista. El mateix Casadellà ha explicat un segon episodi, del 15 d’abril, en què a la sortida de l’AP-7 de Maçanet de la Selva no el van deixar continuar fins que van arribar els Mossos d’Esquadra.

Fins i tot, aquest rebombori ha servit per accelerar la creació de l’associació per la defensa dels drets dels conductors privats, una entitat que vol protestar contra els greuges que pateixen els conductors. El que en serà el secretari, Frank Dubé, explicava ahir que l’objectiu és formalitzar l’associació aquesta mateixa setmana.

Caravana de cotxes

Una altra de les conseqüències ha estat l’organització de dues caravanes de cotxes per diumenge 20 de maig a les sis de la tarda, una des de Santa Cristina d’Aro per fer el recorregut Vidreres-Girona Sud i una altra des de Martorell, amb el següent lema: “No vull pagar.”

Des d’Abertis ahir es va admetre que els últims dies hi ha hagut un augment casos de gent que es nega a pagar el peatge a les autopistes catalanes. Quan això es produeix, els treballadors de la
cabina s’apunten les dades del vehicle i es cursa una denúncia que després es passa a l’administració perquè actuï.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.