El lladre assassí va deixar una bala al Condis a Girona

El lladre assassí va deixar una bala al Condis a Girona

Segons Informa El Punt Avui Luis García de Santiago, l’acusat d’haver mort un parent a Viladecans, va ser identificat ahir als jutjats de Girona com el lladre que va assaltar el 19 de març passat el supermercat Condis del carrer Maluquer Salvador de Girona. Assistit pel seu advocat, Jordi Colomer, García va ser identificat per tres dels testimonis que van presenciar l’atracament, que van relatar ahir com van passar els fets. Van explicar que l’home va entrar a l’establiment amb una pistola i una defensa elèctrica –que va engegar perquè els assaltats comprovessin que funcionava–. Llavors va amenaçar la caixera, que va acabar donant-li 190 euros. El lladre homicida, abans de marxar, va ensenyar el seu DNI i va deixar una bala com a “prova” que havia estat l’autor del robatori. L’endemà, els Mossos d’Esquadra van detenir García de Santiago a l’hostal Zurich de l’avinguda Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, on s’havia allotjat.

Quatre atracaments

El crim va tenir lloc el 15 de març, al parc de la Torre Roja de Viladecans. Les primeres investigacions apunten que García mantenia una disputa per una herència amb el tiet que va abatre a trets. García té diversos antecedents i havia sortit en llibertat feia uns mesos, després d’estar intern a la presó de Brians.

Després del crim, l’activitat delictiva de García no es va aturar, ja que va cometre quatre atracaments en només quatre dies de diferència. Armat amb una pistola i una defensa elèctrica, el primer robatori el va protagonitzar el dia 17 en una farmàcia de Cornellà de Llobregat. Quaranta-vuit hores després, va atracar un videoclub de Sant Feliu de Llobregat i la botiga d’esports Base del carrer Pi i Margall del mateix municipi. En aquest establiment, el detingut va anar a l’emprovador i es va posar un xandall i unes sabatilles noves. Posteriorment, i a punta de pistola, va exigir al dependent que apuntés el seu nom, i per a això li va ensenyar el DNI. Així mateix va deixar una bala al mostrador i la roba que duia abans, i va demanar que ho donessin a la policia. “Va dir que era més famós que El Lute, que havia matat un home a Viladecans i que li era tot igual”, explicava un treballador de la botiga. Llavors, l’home li va entregar 50 euros per pagar la roba que havia agafat i va marxar. El mateix dia, García va robar en el supermercat Condis de Girona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.