Santa Cristina es vol convertir en referent del món del còmic

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro vol convertir la població del Baix Empordà en un referent del món del còmic, segons va destacar la regidora de Joventut, Carme Soler. Per fer-ho, el consistori està impulsant un conjunt de propostes amb la temàtica del còmic com a eix principal. En aquest sentit, ha engegat l’edició d’un concurs per a totes les edats, una exposició o unes jornades gastronòmiques, entre d’altres.
Segons va destacar la regidora de Joventut, l’Ajuntament ha agafat com a referent el festival del còmic ja històric que es fa a Cornellà de Llobregat per intentar emular-lo al Baix Empordà i compta amb la col·laboració de prestigioses escoles del sector, editorials i empreses de la comarca. “Tot va començar perquè vam tenir la idea de fer un còmic de 16 pàgines amb el civisme com a temàtica”, va explicar Soler, i llavors des d’una impremta els van assegurar que si el feien els farien una primera tirada de 600 exemplars gratuïtament. A partir d’aquí, doncs, van anar sorgint la resta de propostes.
La primera de les mesures que ha impulsat el consistori ha estat crear un concurs de dibuixos de còmic per a totes les edats i per a tothom (aficionats o professionals). El certamen, que porta com a nom Crac, es divideix en tres categories: de 9 a 12 anys, de 12 a 16 anys i a partir de 16 anys. En aquesta darrera categoria hi haurà dos temàtiques la lliure i una altra dedicada al civisme. I les altres dues categories seran de temàtica lliure. Segons va destacar la regidora, tots els participants tindran algun obsequi i els participants podran presentar els treballs fins el 16 de juliol. Les bases estan penjades a la pàgina web de l’Ajuntament.
Els tres primers classificats de més de 16 anys de la temàtica de civisme seran els encarregats d’elaborar el còmic de 16 pàgines fet des de l’Ajuntament sobre civisme. I el primer d’aquesta categoria rebrà com a premi un curs d’estiu a l’escola Joso de Barcelona i uns 150 euros per als desplaçaments.
Per altra banda, també s’organitzarà una exposició de còmics amb les obres de tres reconeguts dibuixants a partir de l’1 de setembre. I, a més, Soler va explicar que també estan parlant amb els restaurants de la localitat per impulsar unes jornades gastronòmiques centrades en el còmic, en què cada local podrà elaborar el seu menú sobre la temàtica i es regalarà a cada comensal la fotocòpia d’una de les vinyetes que estiguin a l’exposició. I finalment, també està previst que a la llarga les escoles del poble acabin fent activitats sobre el còmic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.