Sant Feliu fa lloc per a quatre grans hotels dins del POUM

Sant Feliu fa lloc per a quatre grans hotels dins del POUM

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols (CiU-PSC) aprovarà dimecres al ple un seguit de modificacions dins del pla d’ordenació urbanística (POUM) per afavorir l’impuls a quatre grans hotels a partir d’alguns antics establiments del llegat Anlló que la Generalitat traurà a subhasta en l’últim trimestre de l’any.

El vicealcalde, Pere Albó, explica que “els nous estàndards de qualitat exigeixen que els hotels tinguin més superfície perquè siguin econòmicament viables”. Per això volen incentivar la conversió d’alguns habitatges annexos als antics hotels Rex I i Noies –a la rambla Portalet– i als Rex II i Avinguda, separats per una única finca residencial al carrer Joan Maragall. En tercer lloc, donaran usos hotelers a dues propietats que els germans havien adquirit al carrer Algavira, darrere l’antic hotel Regina, que podrien subhastar-se en un únic lot amb l’hotel.

El quart gran espai es manté al vell hotel Panorama Park, on l’actual sostre edificable de 4.100 metres quadrats s’incrementa fins als 5.000. A canvi, el promotor haurà de conservar dependències amb interès patrimonial.

Per tal que els hotelers puguin fer ofertes més atractives per les finques annexes, les claus hoteleres permetran, a partir d’ara, més edificabilitat cap a l’interior de l’illa –de 12 a 15 metres– i en alçada, on podran fer un pis àtic addicional reculat respecte a la façana.

Albó explica que l’actualització del POUM beneficia alhora “la resta d’hotels que vulguin créixer” i es fa per mirar d’invertir una tendència que els ha fet perdre més d’un miler de places hoteleres des del 1996, quan n’hi havia 2.741. La sagnia va començar amb la bombolla immobiliària, quan els amos de molts establiments –sobretot petits– van plegar per reconvertir-los en habitatges.

La tònica els va fer decretar una suspensió de llicències i l’actual POUM ja diferencia entre hotels viables (H1) i susceptibles de reconversió (H2). Però la mort dels Anlló sense hereus, el 2002, hi va afegir la pèrdua de 700 llits més. El 2010, hi havia 1.722 places en 25 hotels i amb el canvi esperen recuperar-ne més de 450.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.