Un any de presó per l´encarregat dels cines Oscar de Platja d´Aro

Un any de presó per l´encarregat dels cines Oscar de Platja d´Aro

Segons Informa Diari De Girona El Jutjat Penal Número 3 de Girona ha condemnat l’antic encarregat dels cinemes Oscar de Platja d’Aro, Eduardo Sánchez, que va fingir un atracament per embutxacar-se 26.000 euros de la recaptació. Els fets van tenir lloc la matinada del 15 de febrer del 2009. La sentència conclou que l’acusat va ordir un pla per quedar-se sol i posar la mà a la caixa, fent anar el porter a la sala de màquines per resoldre una incidència inexistent. Després d’agafar els diners, Sánchez va anar a la policia i es va inventar que dos atracadors l’havien encanonat amb una pistola i s’havien endut els diners. El jutjat el condemna a un any de presó, a 720 euros de multa i a retornar l’import íntegre de la recaptació.

Els fets que ara s’han sentenciat van tenir lloc la matinada del 15 de febrer del 2009. Aleshores l’acusat, Eduardo Sánchez, era l’encarregat dels cinemes Oscar de Platja d’Aro (Baix Empordà), situats al polígon industrial la Bòbila.

Cada nit, quan s’acabaven les sessions, Sánchez s’encarregava de fer el recompte de les diferents caixes. La sentència conclou que l’acusat havia tramat un pla ben planificat per quedar-se amb els diners de la recaptació de tota la setmana, que ascendien a 25.937,96 euros.

Segons recull la sentència, Sánchez va quedar-se sol a l’oficina sense que el veiés ningú. Per això, “va enviar el porter a la sala de màquines amb el pretext que ajudés a solucionar una incidència”, que en realitat era “inexistent”.

Després, va posar la mà a la caixa i es va embutxacar la recaptació, “aprofitant l’absència d’espectadors i de treballadors a les proximitats de l’oficina, ateses les altes hores de la nit”. La sentència també ressalta que Eduardo Sánchez era conscient que, aquell dia, la suma de diners recaptada “era superior a l’habitual”.

L’encarregat va deixar passar uns vint minuts i es va dirigir llavors a la comissaria de la Policia Local de Platja d’Aro. Allà, va fingir que l’havien atracat a punta de pistola, per intentar desviar les sospites. Sánchez va explicar als agents que, mentre estava a l’oficina, dos homes l’havien amenaçat amb un revòlver, li havien exigit que es donés la volta i havien arreplegat tots els diners que hi havia damunt la taula.

Versió del tot “incongruent”

La sentència, a l’hora de condemnat l’encarregat, no dóna cap mena de credibilitat a la seva versió. De fet, la qualifica del tot “incongruent”. Així, la jutgessa que signa la sentència, Maria Teresa Ferrer, explica que Sánchez va aprofitar-se de la seva condició d’encarregat i, “abusant de la confiança” dels qui l’havien posat al càrrec, va embutxacar-se la recaptació i es va inventar la història de l’atracament.

El Jutjat Penal Número 3 de Girona condemna Sánchez pels delictes d’apropiació indeguda i simulació de delicte, aquest darrer en grau de temptativa. La sentència li imposa una condemna d’un any de presó i una multa de 720 euros.

En matèria de responsabilitat civil, Sánchez haurà de retornar a l’administració dels cinemes Oscar tot l’import íntegre de la recaptació, 25.937,96 euros, més els interessos legals. La sentència no és ferma i, en un termini de deu dies, es pot interposar recurs davant l’Audiència de Girona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.