Volem turisme rus!

Volem turisme rus!

Segons Informa El Punt Avui El sector turístic s’ha marcat un objectiu per aquest estiu: atraure turisme rus. És un turista a qui li agrada el luxe i que s’allotja en hotels i establiments de quatre i cinc estrelles, que fa estades més llargues de les que sol fer el turista europeu i que busca diversió. Es calcula que la despesa i estada per turista rus se situa al voltant dels 1.500 euros. És a dir, el turista ideal, sobretot en èpoques de crisi com és l’actual.

I Catalunya no deu desagradar del tot als russos. La prova és que aquest any el territori català acollirà la seu de les convencions anuals dels operadors de viatges russos Natalie Tours, Coral Travel, Pegase i Tez Tour que concentren entre tots quatre el 70% de les operacions de viatges que es fan a Rússia. Més de 1.300 persones entre delegats i comercials participaran en les quatre convencions que aquests operadors turístics celebraran entre els mesos d’abril i juny a la Costa Brava, a la Costa Daurada i a la Costa de Barcelona amb algunes excursions a diferents indrets del territori català.

La demarcació gironina també treballa per captar i incrementar l’afluència d’aquest turisme a la destinació. És per això que aquesta setmana la Costa Brava i el Pirineu de Girona van ser presents a MITT de Moscou, una de les fires turístiques de referència mundial. El Patronat de Turisme va representar el sector turístic gironí i hi va anar acompanyat pels municipis de Blanes, Lloret de Mar i Castell-Platja d’Aro i diverses empreses turístiques gironines. Van presentar la destinació davant 120 professionals d’agències de viatges, representants de companyies aèries i periodistes.

Rússia és un mercat emissor clau. Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, Catalunya és la destinació líder de l’Estat espanyol, amb prop del 60% dels turistes russos que visiten l’Estat. El 2011 van arribar a Catalunya més de mig milió de turistes russos que van generar més de 3,5 milions de pernoctacions als establiments hoteleres Catalans i un milió i mig als càmpings.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.