Instal·laran dos miniparcs eòlics a Santa Cristina i Calonge

Segons Informa El Punt Avui La Generalitat preveu la construcció de dos miniparcs eòlics de 9,9 megawatts cadascuna Santa Cristina d’Aro i a Calonge. Els dos projectes estan ara mateix en exposició pública i fins al dia 14 d’abril s’hi poden presentar al·legacions. Tant en el cas de Santa Cristina d’Aro com en el del Calonge es preveu la construcció de tres aerogeneradors de 3,3 megawatts cadascun, unes construccions de 100 metres d’alçada, 40 metres de base i unes aspes de fins a 60 metres. Els dos parcs estan promoguts per l’empresa Enel.

El de Santa Cristina es construirà a la zona del Puig d’en Ponç, en ple PEIN de les Gavarres. En aquest cas la connexió a la xarxa es preveu que es faci a la subestació de Castell d’Aro. El miniparc de Calonge està dissenyat perquè es construeixi a la zona del Puig Cargol i la connexió en aquest cas es faria a Palafrugell.

La construcció dels dos miniparcs es preveu polèmica, perquè ja hi ha hagut queixes des dels municipis afectats. Segons informava ahir Televisió Costa Brava, els dos ajuntaments s’han mostrat crítics. Ni l’un ni l’altre sembla que no qüestionen la utilitat de l’energia eòlica, però qüestionen els llocs on es volen instal·lar els molins. L’aixecament dels dos parcs eòlics suposarien uns ingressos extres per als dos ajuntaments, però no veuen amb bons ulls l’innegable impacte visual de les dues construccions. Des de Calonge estan disposats a oposar-se a l’actual projecte, però estan oberts a trobar una nova ubicació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.