Les ADF volen recursos per vigilar el bosc a les Gavarres

Les ADF volen recursos per vigilar el bosc a les Gavarres

Segons Informa El Punt Avui La Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima han reivindicat la continuïtat dels equips de vigilància forestal i primera intervenció amb vista a la pròxima campanya de prevenció d’incendis. El president de l’ens, Melcior Soler, alerta que “les previsions indiquen que l’estiu serà de màxima sequera” i, en espera de les pluges de la primavera, la situació de dèficit hídric dels boscos ja ha quedat palesa després dels incendis d’aquest mes, el més greu dels quals va arrasar prop de 400 hectàrees al massís de l’Ardenya i Cadiretes.

Soler ha traslladat aquesta inquietud als responsables de boscos de la Generalitat i la Diputació, i espera que “els plans d’ocupació que es van engegar l’any passat s’activin en les pròximes setmanes” per bastir un dispositiu similar al de la darrera campanya. La federació d’ADF té cura, a més del massís de les Gavarres, del Montgrí, les muntanyes de Begur i l’Ardenya.

Prevenir sobre el terreny

El model de patrullatge requereix, com a mínim, 7 o 8 vehicles amb dues persones i una petita cisterna per poder atacar els focus on s’inicia un incendi. “L’estiu passat es van extingir 19 focs d’aquesta manera, que podrien haver acabat sent molt més greus”, recorda Soler, ja que durant els primers minuts l’extinció sol ser simple. “Si el foc es complica, l’equip facilita l’arribada dels bombers i es posa sota les seves ordres”, conclou.

Pel que fa a l’inici de la campanya de prevenció, de moment, es manté la data del 15 de juny, tot i que podria avançar-se en alguna zona si no plou suficient d’ara fins al maig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.