Solidaritat Catalana (SI) opina sobre les modificacions en la configuració del mercat del diumenge

Solidaritat Catalana (SI) opina sobre les modificacions en la configuració del mercat del diumenge

Segons Informa Radio Sant Feliu Solidaritat Catalana per la Independència (SI) no ha volgut entrar en la polèmica sobre la nova disposició de les parades dels marxants del mercat del diumenge a Sant Feliu de Guíxols fins veure com quedava. Un cop vista la distribució actual de les parades,  creiem que amb aquesta es guanya en facilitat de moviments dels vianants, sobretot per persones amb mobilitat reduïda,  cotxes de nens i carretons de compra. Així mateix, en haver-hi menys aglomeració de gent, segurament es guanyarà en seguretat, atesos els nombrosos furts que s’hi produeixen.

D’altra banda, entenem que hi ha diverses situacions del tot millorables.  En primer lloc, el pas de la gent des de la Plaça del Mercat fins al Passeig, on hi ha massa interferències de vehicles estacionats i altres elements que dificulten el pas. En segon lloc, s’han de reestudiar els passos pels vianants entre parades, n’hi ha d’absolutament necessaris, com ara l’encreuament amb la Rambla Vidal,  però n’hi ha d’altres de sobredimensionats. En canvi, trobem a faltar un espai on acaben les parades, davant la Cambra de Comerç, per permetre que els visitants puguin donar la volta a l’altra banda de les parades sense haver de fer-ho per sobre del pas obert als vehicles, a l’encreuament del Passeig de Mar amb el Passeig del Guíxols i la Rambla del Portalet.

Una altra situació a tenir en compte són les parades a la Rambla Vidal i a la Placeta de Sant Joan, que trobem absolutament inacceptables. Creiem que hi ha espai suficient per a ubicar-les totes al Passeig del Mar i a la Plaça del Mercat.

També ens preguntem si s’ha estudiat la possible problemàtica d’aquesta nova ubicació quan hi hagin, de forma compartida, activitats culturals, socials, polítiques o fires.

Finalment, esperem que amb aquesta nova distribució es puguin revitalitzar el Passeig dels Guíxols i els Jardins Juli Garreta per permetre la caminada d’aquells veïns que ho vulguin fer lluny del garbuix de les parades.  Aquests són uns espais que han estat massa oblidats per part dels governs municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.