El Suprem també diu que el casal de Castell d’Aro té amo

El Suprem també diu que el casal de Castell d’Aro té amo

Segons Informa El Punt Avui El casal de gent gran municipal de Castell d’Aro, ubicat a Ca la Rafaela, haurà de canviar d’espai si el govern municipal no acorda un preu d’expropiació amb els propietaris legals, que segons la darrera sentència del Tribunal Suprem són els hereus naturals de la propietària.

El màxim òrgan judicial ha desestimat el recurs de cassació que el govern municipal va interposar a finals de 2007, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar la requalificació de l’immoble com a equipament i, de retruc, l’expropiació de la finca al 2004 per 200.000 euros, un valor inferior al que hauria tingut amb usos residencials.

La història del litigi, però, es remunta fins al 1985, quan la propietària de l’antic restaurant va morir i l’Ajuntament va esgrimir un testament hològraf –escrit a mà– segons el qual li cedia l’immoble perquè es destinés a finalitats socials. Els hereus naturals van pledejar, i tot i que un jutge de Sant Feliu va fallar a favor del consistori, tant l’Audiència gironina, com el TSJC i, ara, el Suprem, no han reconegut la validesa del paper.

El primer tinent d’alcalde, Josep Maria Solé, avança que “s’intentarà negociar amb els propietaris la compra de l’edifici” i, si no hi ha acord en el preu, “al pressupost hi ha una partida de 200.000 euros per habilitar un espai alternatiu” per a la gent gran. En qualsevol cas, Solé admet que el desenllaç “s’ha de resoldre sense gaire dilació” per garantir la continuïtat del casal i les activitats de l’esplai.

Trasllat de l’Espai Jove

Una altra sentència del jutjat contenciós-administratiu número 1 de Girona ha anul·lat l’acord de l’anterior govern local d’instal·lar l’espai jove en mòduls prefabricats al parc dels Estanys. L’exregidor d’ERC, David Puig, va impugnar la ubicació dels mòduls a la zona verda, i ara que el jutge li ha donat la raó, el govern de CiU i PP ha reservat una altra partida de 170.000 euros per traslladar el servei..El regidor de Joventut, Albert López, ha tret transcendència al canvi d’emplaçament, ja que –diu– l’actual no convencia gaire ni els usuaris ni les famílies perquè quedava massa “apartat”. López, en canvi, aposta per apropar l’espai a equipaments culturals com la Masia Bas, la biblioteca o el centre infantil i juvenil de la Casa Lila.La portaveu d’ERC, Estel Rodríguez, va instar els regidors de la corporació a no tornar a incórrer en decisions “temeràries” que derivin en sentències adverses, ja que enguany el consistori també haurà de pagar 1,1 milions en concepte d’interessos per diverses expropiacions i més de 200.000 euros en litigis. Amb una part d’aquests diners, va dir, ja s’hauria pogut construir un nou equipament de majors dimensions per a la gent gran a Castell d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.