Sense mercat degut a una plantada dels marxants

Sense mercat degut a una plantada dels marxants

Segons Informa Tribuna Ganxona Ahir diumenge, els ganxons i visitants que de bon matí van voler fer la seva passejadeta setmanal al mercat de Sant Feliu de Guíxols es van trobar que els paradistes del Passeig no havien muntat. Els marxants van decidir fer vaga com a protesta per la nova disposició de les parades ordenada per l´Ajuntament. Els marxants ja havien repartit, fa unes setmanes, fulls entre els clients per denunciar que troben una “imposició” aquesta reordenació. L´esponjament de les parades prop de les terrasses no convenç el col·lectiu.

Els marxants del mercat i l´Ajuntament van escriure ahir un nou capítol de la disputa que mantenen pels canvis en el mercat setmanal. L´Ajuntament  té la intenció d´allargar el mercat al llarg de tot el Passeig del Mar i una part de la Rambla Vidal. La regidoria de promoció econòmica busca esponjar l´espai, actualment més apilonat al mateix passeig, i ubicar les parades de forma que unes mirin cap a mar i les altres cap a la ciutat.

L´objectiu del consistori és fer que els clients passegin per més zones de la ciutat i així es dinamitzi el comerç més enllà de les pròpies parades. L´altre dels arguments del consistori és que el canvi respon a motius de seguretat, ja que la policia podrà controlar millor el trànsit de persones. Aquests canvis, però, han aixecat el recel de bona part dels marxants que no hi estan d´acord ni creuen que les formes utilitzades per l´Ajuntament siguin les correctes.

La indiganció és tal, que el portaveu dels paradistes, Josep Maria Vergès, va assegurar que “mantindran la protesta fins al final” perquè “s´imposa una reforma per capritx, sense cap tipus d´argument que justifici els canvis”, i va afegir que “nosaltres sí que hem donat molts arguments perquè no es faci de la manera que es vol fer”. Un d´aquests arguments és que una organització del mercat com la que vol fer l´Ajuntament “no és funcional ni es produeix enlloc del món”, a més, els marxants consideren que les parades que mirin cap a mar no tindran pràcticament espai i “acabaran mortes”.

Al marge de les consideracions sobre la millor manera d´organitzar el mercat, els marxants estan molt decepcionats per les formes que ha utilitzat l´Ajuntament en tot aquest afer. “Nosaltres estem disposats a fer canvis, però volem que siguin coherents i no imposats”, va explicar Vergès. “Es podria fer el mateix que proposa el consistori, però posant totes les parades mirant cap al mateix cantó”, va indicar.

El representant dels marxants va acusar el regidor de promoció econòmica, Juanjo Garcia, de tenir actituds d´altres èpoques.

Per als marxants els canvis que proposa l´Ajuntament només aconseguiran fer un mercat més petit. “Tothom té dret a equivocar-se però ha de tenir en compte -en referència a Garcia- que s´està afectant un centenar de famílies”, va indicar Vergès, qui va afegir que “els canvis d´aquesta magnitud passen per escoltar, consultar i valorar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.