El massís de l’Ardenya comença a respirar tranquil

El massís de l’Ardenya comença a respirar tranquil

Segons Informa El Punt Avui La zona del massís de l’Ardenya i Cadiretes, que encara ahir estava amb l’ai al cor pendent de si la tramuntana revifava el foc, va respirar ahir al vespre més tranquil·la. El vent no va revifar el foc. El temor de l’efecte carbonera de les sureres –quan les soques segueixen cremant i amb una ventada pot revifar el foc– tampoc es va produir. El foc, per tant, es considera controlat del tot, segons van informar ahir fonts dels Bombers de la Generalitat. Tot i que des de dissabte a la tarda el foc estava ja en fase de control, el fort vent de les últimes hores va fer que la declaració de situació de control total de l’incendi es retardés fins ahir al vespre.

Un cop el perill del foc ja ha passat és l’hora del recompte dels efectes. Tot i que no s’han produït danys personals i els materials han estat mínims –dues retroexcavadores engolides per les flames a dalt de l’abocador de Solius, entre els més destacats–, la superfície cremada és molt important. Segons dades del cos dels Agents Rurals, s’han cremat 393,4 hectàrees, dels termes municipals de Santa Cristina d’Aro, Llagostera i Tossa de Mar. La major part, a l’espai d’interès natural (PEIN) del massís de l’Ardenya i Cadiretes. El cos dels agents rurals és qui haurà de determinar ara les causes del foc que es va originar cap a les dues del migdia de divendres prop d’un camí a tocar del monestir de Solius, a Santa Cristina d’Aro. La forta tramunta va fer que ràpidament s’estengués pel massís.

Torna la normalitat

Ahir també es va restablir del tot la normalitat a les carreteres de la zona. Tot i que el foc estava en fase de control dissabte a la tarda es va decidir mantenir tallats quatre quilòmetres de la carretera GIV-6821, a l’altura de Sant Grau, a Tossa de Mar. No era perquè el foc pogués causar problemes, sinó per facilitar les tasques dels bombers. Ahir, però, ja es va reobrir. Un altre dels efectes d’aquest foc, els 180 desallotjats, ja havien tornat a casa dissabte a la tarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.