Qui diu que no es busca feina?

Qui diu que no es busca feina?

Segons Informa El Punt Avui Les xifres d’atur no menteixen. A Girona, al febrer es van comptabilitzar 61.170 desocupats que en algun moment o altre acabaran anant a buscar feina. El problema és que en aquesta etapa de la crisi econòmica es destrueixen més llocs de treball dels que es creen, i quan alguna empresa decideix oferir llocs per cobrir, l’allau de demandes es descontrola.

Això és el que va passar ahir al Silken Park Hotel San Jorge, situat entre Platja d’Aro i Calonge, que per una oferta de treball temporal d’una trentena de places van passar per l’hotel 750 persones en només sis hores. Els seus responsables van fer públic el cap de setmana passat –aquest rotatiu ho va recollir dimarts– que volien fer una selecció de personal oberta i “pionera” a les comarques gironines. Per tant, el nombre de persones que s’hi podien presentar era una incògnita per a tothom, i de fet, el mateix director de l’hotel, Carles Anglada, no descartava tornar al mètode de contractació que havia fet servir fins ara, que és el de les empreses de treball temporal, si la convocatòria no era prou àmplia.

L’horari per presentar currículums era ahir des de les deu del matí fins a les dues del migdia. La idea era que els aspirants a alguna de les places per a recepció, cuina, sala o neteja es dirigissin a l’hotel amb el currículum a la mà i allà mateix, si complien amb una formació específica i experiència en el sector, es podien entrevistar amb els responsables de cadascun dels llocs a cobrir.

Dues hores abans de l’hora convocada ja hi havia esperant davant de les portes de l’hotel més de cinquanta persones, i els responsables del San Jorge van decidir començar a recollir currículums per evitar aglomeracions. Però no ho van aconseguir, perquè a les deu del matí hi havia una cua de més de cent persones i cada vegada n’arribaven més.

I tot i que la convocatòria deixava clar quines eren les places que es volien cobrir, s’hi van presentar tota mena de perfils. Des de la persona que amb prou feines parlava castellà –ja no parlem de català– i amb pocs estudis, fins a la que tenia una diplomatura de turisme o una àmplia experiència en hostaleria. O casos curiosos de persones que anys enrere ja havien treballat en algun hotel, que després van passar a la construcció i que ara, per falta de feina, havien decidit tornar al sector. Entre els aspirants també hi havia alguna parella, ja que tots dos estaven a l’atur, una noia de Cadis que només feia dos dies que era a les comarques gironines, i una aspirant que feia tres anys que “tirava” amb treballs temporals.

De les 750 persones que s’hi van presentar, 300 van mantenir entrevista amb els caps dels departaments de l’hotel perquè inicialment tenien el perfil idoni per cobrir els llocs de treball. “Avui només era una presa de contacte, durant la qual hem valorat la presència, la formació i la disponibilitat. Els més adients els tornarem a convocar per parlar de condicions”, va dir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.