Tots per Sant Feliu veu un “conflicte d’interès” en la legalització del nou Nàutic

Tots per Sant Feliu veu un “conflicte d’interès” en la legalització del nou Nàutic

Segons Informa El Punt Avui El grup de Tots per Sant Feliu (TSF), a l’oposició a l’Ajuntament guixolenc, va interposar ahir una acció pública per recusar l’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), que acusen de tenir “interès personal” en la legalització d’una sala no prevista en el projecte d’obres de l’edifici del Club Nàutic per la seva condició d’expresident de l’entitat.

Albó nega que hi hagi “cap conflicte d’interès” perquè no formava part de la junta del club quan es van fer les obres. Les prospeccions prèvies a l’edificació dibuixaven estrats de roca sota l’estructura, però finalment hi van aparèixer runes que van fer modificar la fonamentació. La cavitat, d’uns 500 metres quadrats, es va acabar condicionant com a sala el 2009, segons Albó, a instància de l’aleshores regidor de disciplina Urbanística, l’excap de llista de TSF Joaquim Valls –també soci del club–, dins del quadripartit amb el PSC, ERC i ICV.

Després de la moció de censura que va donar pas a un nou executiu de TSF i CiU –encapçalat per l’actual portaveu, l’exalcalde Carles Motas–, un informe del cap d’Urbanisme aprovat pel nou govern va declarar l’obra “il·legalitzable”.

Sobre aquest argument, sostenen que Albó hauria d’obrir expedient sancionador “per imperatiu legal” i el lletrat de TSF, l’exdiputat i exmilitant convergent Josep López de Lerma, considera que qualsevol conveni amb Ports de la Generalitat per modificar el pla especial de la zona seria “indubtablement i innegablement, una operació fraudulenta” de “corrupció administrativa, posada al servei d’una entitat privada”.

Beneficiar tota la ciutat

Albó, molest pel fet que TSF li demani que s’abstingui en dictàmens relacionats amb l’afer, recorda que ja ho va fer dimarts a la junta de govern. I que la negociació per regularitzar l’espai es fa perquè tingui ús públic: “Beneficia la ciutat, no només el club, més que tapiar-la o enderrocar un edifici públic cedit en règim de concessió.” També pregunta per què, si la sala és il·legal, el govern de TSF hi va fer una exposició pictòrica l’any 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.