Policies de Sant Feliu van provar la innocència del noi de Montgat pres a Itàlia

Policies de Sant Feliu van provar la innocència del noi de Montgat pres a Itàlia

Segons Informa El Punt Avui Tres policies locals de Sant Feliu de Guíxols (Ernest Nátera Asurmendi, Jordi Tauler Montoya i Josep Valenzuela Ogando) van rebre un reconeixement públic ahir, en el decurs de la festa patronal, per un servei molt especial. Per la seva investigació, juntament amb la Policía Nacional, que va permetre trobar proves que avalen la innocència d’Óscar Sánchez, el noi rentacotxes de Montgat que està pres a Itàlia complint una condemna de 14 anys de presó que correspondrien a un mafiós que va usurpar la identitat de Sánchez, un home amb poc cap, incapaç de dirigir un grup de narcotraficants.

Veritable traficant

Els agents condecorats ahir van poder aportar la identitat de la persona que va usurpar la del rentacotxes: l’uruguaià Marcelo Roberto Marín Iannadrea, que actualment està reclòs en una presó de les Canàries però que, segons van descobrir els investigadors de Sant Feliu de Guíxols, havia residit en aquesta població del Baix Empordà. Els policies van comprovar que Iannadrea i Sánchez tenien una retirada física evident i després van aconseguir localitzar la que era companya sentimental de Iannadrea, una dona holandesa que encara resideix a Sant Feliu. A partir del testimoni d’aquesta dona es va poder comprovar que Iannadrea s’havia apoderat de la documentació de Sánchez i que l’havia manipulat per utilitzar-la com a pròpia. D’aquesta manera l’autèntic traficant va mostrar la documentació del rentacotxes de Montgat quan la policia el va identificar a la sortida d’un hotel a Itàlia i també va contractar una línia de telèfon mòbil a nom d’Óscar Sánchez i a través d’aquest telèfon va fer les comunicacions (algunes, interceptades per la policia) per dirigir operacions de narcotràfic. Aquestes gravacions atribuïdes llavors a Sánchez van provocar que se’l condemnés a 14 anys de presó a Itàlia, se’l detingués, se’l traslladés a l’Audiencia Nacional i després a Itàlia, on està pres des del juliol del 2010.

Tot i les evidències presentades davant de la justícia italiana sobre la innocència d’Óscar Sánchez, la jutgessa que va revisar el seu cas va denegar-li la llibertat mentre espera el resultats de noves proves sobre els enregistraments de veu.

Un nadó segrestat

Els agents condecorats per aquest cas també ho han estat per la resolució d’un altre cas complex amb vinculacions internacionals: la localització de la família biològica d’un noi que va ser segrestat quan era un nadó i posteriorment entregat a una família adoptiva.

Prop de 3.400 serveis menys que el 2010

Ballesta , Tita Cervera, Albó i Miñarro, ahir durant la diada. Foto: Ò. PINILLA.

Frenada en sec de la tendència alcista dels darrers sis anys pel que fa als serveis realitzats per la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. Des del 2005 les actuacions no havien parat d’augmentar, passant de les 12.278 a les 27.807 realitzades el 2010. Però l’any passat van baixar de prop de 3.400, assolint un total de 24.440 serveis durant el 2011. La majoria d’aquests, 9.200, es van destinar a la vigilància genèrica a la població, en zones o en activitats públiques. Per altra banda, la Policia Local de Sant Feliu va realitzar durant el 2011 1.279 actuacions per infraccions d’ordenances, 1.118 per la retirada de vehicles per part de la grua, 760 per controls de trànsit, 220 per accidents de trànsit, 179 per assistències a ciutadans (persones lesionades, malaltes, intoxicades, etc…), 138 intervencions en delictes contra el patrimoni, 108 per faltes penals, 81 per infraccions contra el medi ambient o 20 per delictes contra l’ordre públic. Pel que fa a les diligències instruïdes, la Policia Local de Sant Feliu va detenir 18 persones i va redactar 92 atestats. Pel que fa als més destacats, es van detenir 5 persones per robatoris, 5 per atemptat a un policia i 3 per alcoholèmia positiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.