Dos trams de platja a Sant Feliu de Guíxols, reservats per a no fumadors

Dos trams de platja a Sant Feliu de Guíxols, reservats per a no fumadors

Segons Informa El Punt Avui El nou pla d’usos del litoral, aprovat inicialment pel ple de Sant Feliu i pendent ara del vistiplau de Costes, delimita dues zones de platja reservades als no fumadors. El regidor responsable, Quim Clarà, destaca que seran els dos únics trams de tota la Costa Brava lliures de fum, i estaran situats a l’extrem de les platges de Sant Feliu, a la franja compresa entre l’antiga discoteca Palm Beach i l’escullera, i Sant Pol, des de la Taverna del Mar fins al límit de terme amb s’Agaró.

El pla es va aprovar només amb els vots favorables de CiU i el PSC, tot i que ICV i ERC que no hi van donar suport per altres discrepàncies també comparteixen la mesura. L’ecosocialista Jesús Fernández, però, la va definir com a “poc valenta” perquè es tracta de “dos espais marginals i petits”. El republicà Jordi Vilà, amb arguments semblants, també es va mostrar irònic: “Una mica més i posem els no fumadors a Platja d’Aro.”

El govern guixolenc ha adoptat la mesura com una prova pilot per donar als no fumadors una alternativa a compartir l’espai amb els que sí fumen. Però Clarà creu que serà la tònica arreu d’aquí a pocs anys. De fet, a les platges de Nova York no es pot fumar des de l’any passat, igual que en alguns punts de les costes italiana i francesa.

A casa nostra, en canvi, l’Escala va ser la primera població a prohibir fumar l’any 2007 a la platja del Riuet, a Sant Martí d’Empúries. Però l’any següent va retirar la prohibició adduint les dificultats tant per controlar els infractors com per sancionar-los econòmicament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.