Els efectes dels medicaments són molt més positius que negatius

Aquesta va ser la conclusió amb la que la Dra. Camós va tancar la xerrada sobre “Medicaments: cara i creu”, que va reunir a una trentena de persones el passat divendres 2 de març a la Sala d’Actes del Monestir.

Una interessant conferència que va tractar temes tan desconeguts i controvertits com l’eficàcia i seguretat dels medicaments, el perquè del seu cost i per últim, la utilització que en fem. A través d’un recorregut històric per l’evolució del complex món dels medicaments i la farmacologia, la Dra. Camós va explicar com ha anat canviant la regulació en la invenció de nous medicaments, els assajos clínics sobre la seva eficàcia i seguretat, les fases d’investigació fins que un medicaments surt al mercat, com influeixen les patents en el cost del medicament, etc i finalment, va acabar amb algunes reflexions sobre com utilitzem els pacients els medicaments i els problemes que se’n deriven: la polimedicació (un 75% dels majors de 65 anys prenen entre 2 i 5 medicaments), el baix compliment del tractament (la mitjana del compliment dels tractaments no arriba al 50%) i la sobreutilització (l’automedicació i la medicalització de la vida). Només a través de l’educació i la conscienciació del pacient sobre el mal ús que se’n fa, podrem disminuir els efectes negatius dels medicaments.

La presentació anar a càrrec del Dr. Joan Prat (Director dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà), que va voler homenatjar a la Dra. Camós per la seva trajectòria de 26 anys de treball al servei de l’Hospital de Palamós, amb un recorregut per l’evolució del Servei de Farmàcia al llarg d’aquests anys.

La propera xerrada del cicle salut i societat, està programada per el proper divendres 9 de març i tractarà sobre “La deconstrucción de un mito: el caso de Las Hurdes”, a càrrec de la professora Mercedes Granjel (Universitat de Salamanca). Com ja es ve fent un cop a l’any, aquesta conferència se celebrarà a la Universitat de Girona, concretament a la Sala de l’Institut de Recerca Històrica (Facultat de Lletres, Pl. Ferrater Mora, 1, Girona), a les 16.00h. L’entrada és lliure i gratuïta.

Per més informació: catedra.salut@udg.edu / www.udg.edu/salutrural / www.metgerural.cat / Tel. 972821575

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.