Sant Feliu es queda sense farmàcia de guàrdia les nits dels dimarts, dijous i diumenge

Sant Feliu es queda sense farmàcia de guàrdia les nits dels dimarts, dijous i diumenge

Segons Informa Radio Sant Feliu Una queixa al programa Línia amb l’alcalde, de la nostra emissora, alertava que algunes nits de la setmana (dimarts, dijous i diumenge) Sant Feliu no disposa de cap farmàcia de guàrdia per dispensar medicaments.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, visiblement contrariat, confirmava que la persona afectada tenia tota la raó i declarava que, pel que havia esbrinat, era una mesura de pressió pel retard en els pagaments de la Seguretat Social a les farmàcies de la part proporcional dels medicaments dispensats als usuaris però que, d’això, els ciutadans no en tenen cap culpa.

Albó declarava que, a nivell particular, que  considerava que si bé existeix el privilegi de que en un entorn establert no es pot posar una nova oficina de farmàcia  perquè el sector no està liberalitzat, possiblement aquesta mesura no l’haurien d’aplicar atès que tothom que té un negoci també voldria gaudir de l’avantatge de no tenir una competència propera. Per tant, ja que es té el benefici de gaudir d’una certa exclusivitat, que a dia d’avui no es justifica de cap manera, el servei hauria d’estar cobert i no obligar als ciutadans a desplaçar-se a Platja d’Aro.

L’alcalde també considerava que si no es dóna aquest servei continuat, ell és partidari que les farmàcies siguin com la resta d’establiments comercials, de lliure implantació i considera que queda clar que, amb aquesta mesura, s’asseguraria el servei atès que s’entraria en competència i no es faria un mal ús d’aquesta exclusivitat que a qui afecta realment és al ciutadà.

En el nostre contrast amb representants de les farmàcies, es confirmava que aquestes tres nits no hi havia servei i que la farmàcia de guàrdia es troba a Platja d’Aro (Farmàcia Montserrat  Sala).  En cap moment es va fer referència a cap mena de pressió sinó que  amb la reestructuració sanitària de l’àrea bàsica de salut i amb el tancament d’algun CAP, com el de Platja d’Aro, es considera que la distància de 3 km. entre les poblacions, és similar a la que es pot tenir a Barcelona ciutat o bé Girona al temps que s’argumentava que hi ha altres poblacions com ara Caldes o bé Llagostera que tampoc en tenen i que, a més, les vendes a les nits de guàrdia són pràcticament nul·les.

Reconeixen que el cas de Sant Feliu és atípic atesa la intermitència de les nits de servei i que, la de Sant Feliu, és una solució salomònica del Col·legi de Farmacèutics, que és qui ho supervisa i regula. També, sembla ser, que veurien amb bons ulls que, com fa la Farmàcia Sala de Platja d’Aro, alguna de les farmàcies de Sant Feliu estigués oberta les 24 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.