El futur del Port d’Aro es decidirà en un pla parcial

El futur del Port d’Aro es decidirà en un pla parcial

Segons Informa El  Punt Avui L’aprovació definitiva del nou pla urbanístic (POUM) de Castell-Platja d’Aro no ha resolt la polèmica entre el govern (CiU i PP) i els grups de l’oposició (PSC, ICV i ERC) sobre l’emplaçament de l’auditori de congressos i l’hotel que l’anterior executiu de socialistes i ecosocialistes amb el PP preveia situar en una parcel·la de 6.500 m² al litoral del port.

CiU defensava situar-la a l’interior, a tocar de la zona comercial de l’avinguda de s’Agaró. Però ahir tant l’alcalde, Joan Giraut, com el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, van ajornar el debat fins al disseny del pla parcial del Port d’Aro, tal com prescriu la Comissió d’Urbanisme, perquè el POUM només ha de fixar la distribució de metres quadrats entre usos i no ubicacions.

Els portaveus del PSC, Dolors Padilla, i ICV, Pedro Torres, van oferir consens al govern a canvi de defensar la parcel·la com a emplaçament preferent. Fins i tot, ajornar l’aprovació uns dies. Però Solé va argumentar que el final de la tramitació del POUM afavorirà que a l’abril ja es puguin activar projectes que generin ocupació enguany. El pla va rebre els vots favorables de CiU i el PP.

Entre els canvis en el document, a la caserna de la Guàrdia Civil només s’hi podran fer equipaments –i no pas habitatges protegits–, els usos hotelers seran compatibles amb els residencials i el consistori tindrà dret a una parcel·la edificable als terrenys municipals del Pinell.

Evocacions de la moció de censura al ple

Entre el públic del ple hi havia l’exportaveu del PP, Antoni Cano, artífex del POUM i de la moció de censura que va apartar Giraut de l’alcaldia entre 2009 i 2011. Tant Padilla com Torres, que van compartir amb ell el final del mandat, van reconèixer la seva feina i van instar el seu successor, Peter Kosidlo, a plantar-se i fer que CiU reconsiderés la decisió. Però amb
menys èxit que aleshores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.