Els pressupostos de l’Estat Català es presenten a Santa Cristina d’Aro

Dissabte 25 de Febrer es va celebrar la conferència Els pressupostos de l’Estat propi 2012, la qual forma part de la campanya promoguda per Solidaritat Catalana per la Independència TU HO PENSES, NOSALTRES HO DIEM: #ESPANYAENSROBA

Solidaritat Catalana de Santa Cristina d’Aro va reunir dissabte passat una bona colla d’oients, que van omplir l’Auditori de La Caixa de la població, per tal d’escoltar la presentació dels pressupostos de l’Estat Català 2012, és a dir, quins serien els pressupostos que tindria ara Catalunya si enlloc de ser una Comunitat Autònoma espoliada fos un Estat sobirà  i recaptés i distribuís tots els seus impostos. El públic assistent era una barreja de sensibilitats polítiques i de gent preocupada pel mal moment que passa el país.

La conferència va anar a càrrec de dos ponents d’excepció: el diputat  Toni Strubell i Santiago Espot, líder de Catalunya Acció –projecte polític inscrit dins la coalició SI-. Ambdós conferenciants van aconseguir fer amè i entenedor un tema tant cabdal per la nostra economia. La intervenció del diputat Strubell va ser magistral tot explicant que la Generalitat de Catalunya pateix un espoli fiscal del 40% del seu pressupost “el pressupost d’ingressos de la Generalitat és de 24.000 milions d’euros, però el total d’impostos que paga Catalunya a l’Estat és de 41.000 milions d’euros, per tant, hi ha un decalatge de bastants milions perduts o robats pel camí”. Els avantatges d’un Estat propi serien immensos, per posar exemples, el pressupost d’Ensenyament i Salut s’incrementaria un 50%, i el d’infraestructures un 200%, en poc temps, podríem veure avançat el projecte del Corredor Mediterrani, tan necessari per les nostres empreses, mentre si continuem formant part d’Espanya, el tema s’anirà postposant indefinidament, i la situació d’espoli fiscal serà insostenible.

En finalitzar les exposicions es va obrir un torn de preguntes en què tant Strubell com Espot van esclarir els dubtes dels assistents. L’executiva de SI-Santa Cristina es va mostrar satisfeta per l’acte i ja anuncia que a partir d’ara es mobilitzarà  per la següent campanya impulsada per Solidaritat, la de DEFENSEM L’ESCOLA EN CATALÀ, una proposta de llei on s’intentarà blindar el català a l’Ensenyament des del nostre Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.