Aquest dissabte i diumenge jornada de torres obertes a la Porta Ferrada de Sant Feliu

Aquest dissabte i diumenge jornada de torres obertes a la Porta Ferrada de Sant Feliu

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest dissabte i diumenge es podrà accedir a l’interior de les torres del Corn i del Fum i transitar per un circuit complementari que s’estén per diversos àmbits del conjunt monumental de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest itinerari abasta el Museu d’Història, Palau de l’Abat, passant per diversos nivells de les torres, puja per la torre del Corn, continua pel darrera de les arcuacions, accedeix al cor de l’església, puja una escalinata, baixa al martírium de la torre del Fum o bé  pujar fins al cim des d’on els vigies alertaven a la població de diversos perills.

Recordem que amb aquest projecte Sant Feliu va estar de sort ja que pocs mesos abans que es desencadenés la crisi, la Generalitat va signar un conveni amb la Diputació de Girona i l’Obra Social de “La Caixa” a través del qual s’oferien ajuts  per a la recuperació dels monuments d’origen romànic, i els seus entorns, dins del període 2008-2011.

Només 5 municipis gironins, entre ells Sant Feliu, Beuda, Montsoriu o Ripoll, varen poder tenir la fortuna de ser escollits per una primera tanda ja que a les poques setmanes es congelava l’aportació per a tota la resta. Però es va aconseguir 1 milió d’€ amb el qual es va refer la teulada del monestir benedictí i es va restaurar el Palau de l’Abat (futura exposició del Thyssen) i altres punts del recinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.