Taller de Convivència Intercultural a la Casa Albertí

Taller de Convivència Intercultural a la Casa Albertí

Segons Informa Tribuna Ganxona El Pla de Barris organitza un curset-taller de Convivència Intercultural, adreçat a tothom que vulgui conèixer els prejudicis i rumors que circulen sobre la immigració i per afavorir l´enriquiment cultural, partint del reconeixement i respecte a la diversitat. El taller tindrà lloc a la Casa Albertí durant cinc dijous, els que van del 8 de març fins al 5 d´abril, de 4 a 8 de la tarda i és gratuït.L’objectiu d’aquest mòdul és promoure un model intercultural en el món local, un model inclusiu en la societat a partir del coneixement i respecte de tots i cadascun de nosaltres. Es proposa, fonamentalment, treballar l’educació antiracista proporcionant l’enriquiment cultural, partint del reconeixement i respecte a la diversitat, treballant els prejudicis i rumors. Es realitza a través del coneixement de les cultures, de l’intercanvi i del diàleg per al desenvolupament d’una societat democràtica i plural, basada en l’ igualtat d’oportunitats.
D’uns anys ençà, el teixit social de les ciutats i pobles de Catalunya està experimentant una diversificació sociocultural creixent. El fenomen de la immigració és en bona mesura una causa explicativa d’aquesta tendència, ja que ha suposat l’arribada de col·lectius originaris de zones i realitats culturals ben diverses amb l’esperança de consolidar en les millors condicions
possibles els seus projectes socials, econòmics i familiars. La realitat sociocultural esdevé a poc a poc més heterogènia i difícil de gestionar, alhora que s’obren noves oportunitats per construir una societat més rica, més plural i més conscient de si mateixa. En aquest context, un dels reptes a abordar d’una manera prioritària és el de la integració de la diversitat sociocultural en el nou engranatge social.
La intenció dels organitzador és fer un taller de 20 hores de durada, amb una metodologia oberta i participativa, que serà impartit per dues persones contractades per AMIC, amb formació i experiència adequada. El taller s’impartirà en una aula preparada amb la tecnologia apropiada per desenvolupar el guió del curs, amb la pretensió que en el transcurs de les 5 sessions, amb les temàtiques que es vagin desenvolupant, es vagin desmuntant les percepcions errònies, tòpics o estereotips que tenen sobre la immigració.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.