Restaurat el trenet de Sant Feliu

Restaurat el trenet de Sant Feliu

Segons Informa Diari De Girona Finalitza la restauració de la màquina del trenet de Sant Feliu de Guíxols.
La màquina es mostrarà públicament a l’exposició que es farà del 3 al 30 de març a la Casa de Cultura, per celebrar el 150e aniversari de l´arribada del ferrocarril a Girona.
L’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines ha finalitzat la restauració de l’emblemàtica màquina del trenet de Sant Feliu de Guíxols que estava situada al jardí de la plaça d’Espanya.
La màquina, que es va treure arran de la reestructuració de la zona davant de l’estació d’ADIF a Girona fa més de tres anys, s’ha guardat i restaurat al magatzem de les brigades municipals a Mas Xirgu. Aquest matí el regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega, s´ha desplaçat fins allà per observar la restauració feta.
El vagó de la locomotora construïda per Krauss & Cie A. G. l’any 1891, amb número de placa 2.356, va rebre el número 2 de la primera sèrie de quatre locomotores de la Companyia del Ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Aquesta locomotora i la número 1 van ser utilitzades per cobrir la línia entre la localitat ganxona i la capital gironina que es va inaugurar l’any 1892. La màquina es mostrarà públicament a l’exposició que es farà del 3 al 30 de març a la Casa de Cultura, per celebrar el 150e aniversari de l´arribada del ferrocarril a Girona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.