Jutgen una mossa de Sant Feliu de Guíxols acusada de posar multes falses per revenja

Jutgen una mossa de Sant Feliu de Guíxols acusada de posar multes falses per revenja

Segons Informa El Punt Avui L’agent dels Mossos d’Esquadra Saray Pastor Garcia va declarar ahir davant del tribunal de la secció quarta de l’Audiència de Girona que és fals que hagués multat un conductor per revenja. De fet, la dona va assegurar que és “pura coincidència” que hagués denunciat tres vegades el mateix home amb qui dies abans havia tingut una discussió en una discoteca a Platja d’Aro. De fet, diu que no s’havia fixat en ell fins que li va demanar la documentació. La mossa sosté que les infraccions del codi de circulació són reals i que el va multar seguint els protocols de seguretat i el va denunciar a les 6.30 del 26 de juny del 2008 al quilòmetre 42 de la C-253, a Platja d’Aro.

Segons sosté el fiscal, els fets van tenir lloc a mitjan maig del 2008, quan la noia –agent de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols– i el seu xicot, que també era cambrer de la discoteca, van tenir una disputa amb el cambrer denunciat quan eren a la discoteca Ático de Platja d’Aro, ells treballant i ella de clienta. Una setmana després, Saray Pastor hauria utilitzat el TIP –número d’identificació– d’un altre agent per entrar a la base de dades de la policia i aconseguir les dades del cambrer. Un mes més tard, al cambrer se li va notificar que havia estat denunciat i que tenia tres multes, una per parlar per telèfon mentre conduïa, l’altra per anar sense cinturó i la darrera per conduir sense carnet. Quan va rebre la primera de les denúncies, l’home va anar a abonar l’import de la multa, però es va adonar que no podia haver comès la infracció perquè el dia que figurava a la denúncia –26 de juny del 2008– estava de viatge a Saragossa. Llavors, ho va denunciar i afers interns va obrir una investigació per esbrinar què havia passat.

Però ahir Saray Pastor Garcia va tornar a negar que hi hagués hagut alguna discussió amb el denunciant, i va dir que en tot cas havien discutit el seu xicot amb un porter de la discoteca. La mossa relata que recorda perfectament que aquella nit va aturar el conductor i fins i tot que ell li havia comentat que no duia la documentació perquè la hi havien robat. A la pregunta del fiscal del perquè a la denúncia només hi apareix la seva signatura i no la seva i la del seu company de patrulla, l’acusada va relatar que només va signar ella perquè el seu company estava encara en pràctiques i perquè el noi estava regulant el trànsit.

Per la seva banda, el denunciant va explicar que era “impossible” que aquella nit conduís aquell vehicle, i que ni tan sols ell fos el conductor. Primer de tot, perquè aquell dia va estar treballant a l’Expo de Saragossa i va arribar de matinada a casa seva; i segon, perquè aquella nit no va conduir el seu vehicle particular –el que consta en la denúncia– sinó que havia fet servir una furgoneta de l’empresa per fer el servei a Saragossa. El pare del denunciant, que també treballa al taller, va corroborar la informació que va aportar el seu fill, i va reafirmar que el Nissan Primera que condueix habitualment el seu fill va estar tot el dia i tota la nit a l’empresa, i que l’hora de la denúncia coincideix amb l’hora que ell ja estava dormint a casa.

El fiscal considera que l’acusada és autora d’un delicte continuat de falsedat de document públic i demana que la condemnin a cinc anys de presó. A més, també demana que la inhabilitin durant el mateix període, cinc anys, perquè no pugui exercir com a mossa. Finalment, demana que la condemnin a pagar una multa de 7.200 euros. Per la seva banda, el lletrat de la defensa, Manel Mir, va assegurar ahir que tot el que el fiscal ha aportat com a prova no serveix per condemnar la seva clienta, i que no té sentit que el mòbil del cas sigui la discussió, ja que ni tan sols el denunciant va discutir amb la denunciada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.