Manté que li van sostreure 26.000 euros

Segons Informa El Punt Avui Eduardo Sánchez Moreno, l’acusat de quedar-se 26.000 euros dels antics cinemes Oscar de Platja d’Aro, insisteix que el van atracar i que no va ser ell qui es va endur els diners. Durant el judici, que va tenir lloc ahir al jutjat penal número 3 de Girona, el processat va confirmar que el 15 de febrer del 2009 dos atracadors armats amb una pistola van entrar al despatx i el van obligar a entregar-los gran part de la recaptació. Després dels fets, Sánchez Moreno diu que li va entrar el pànic i, irracionalment, va ser incapaç de trucar als dos altres empleats que estaven a les instal·lacions, ni trucar als responsables dels cinemes o als Mossos i ni tan sols anar a peu a la comissaria de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, que és a uns 100 metres dels cinemes.

“La mort de prop”

Segons el processat, li va agafar tanta por que va decidir agafar una bossa amb unes samarretes de la pel·lícula de dibuixos Madagascar i fugir del lloc amb el seu vehicle fins al seu domicili de Calonge, perquè va veure “la mort de prop” i només va “pensar en la família”. Però no va acabar d’arribar a casa seva, segons diu, ja que se’n va penedir i va fer mitja volta, i amb els pantalons xops d’haver-se orinat a sobre pel pànic causat per l’atracament, aquest cop sí que va arribar fins a la comissaria de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro.

Però la història que va explicar a la policia no quadra amb el que realment va passar, segons es desprèn de les declaracions que van fer ahir els investigadors. En primer lloc, no hi ha cap càmera de seguretat que enregistrés els lladres quan fugien dels cinemes. L’única imatge que es té és la del processat que duia una bossa. En aquest sentit, Sánchez Moreno assegura que els atracadors podien haver sortit per les portes d’emergència d’alguna de les sales, concretament les que donen a la part del darrere dels cines. Però els altres empleats no van veure que s’activessin els llums vermells d’alerta perquè s’havien obert les portes d’emergència ni els responsables dels cinemes van veure cap porta forçada ni defectuosa que facilités als lladres a entrar als cinemes. Pels Mossos, el relat del processat és “molt rocambolesc” i, a més, entra en contradiccions.

La defensa vol l’absolució

Al final del judici, el fiscal va mantenir les seves conclusions i demana dos anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda i una multa de 4.860 euros per un delicte de simulació de delicte per a Eduardo Sánchez Moreno, per haver-se quedat 25.937,96 euros de la recaptació dels cinemes Oscar de Platja d’Aro, on treballava, i després haver denunciat falsament que una parella l’havia atracat. Pels mateixos fets, el lletrat Benet Salellas, que du l’acusació particular per l’empresa dels cinemes, demana per a Sánchez una pena de dos anys i mig de presó i una multa de 7.500 euros. En canvi, el lletrat de la defensa, Salvador Guillamon Molla, creu que no hi ha proves directes que inculpin el seu client i, per tant, demana l’absolució.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.