Aquest diumenge al matí celebració de la Festa de Sant Antoni Abat a Sant Feliu

Aquest diumenge al matí celebració de la Festa de Sant Antoni Abat a Sant Feliu

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest diumenge, 29 de gener, se celebrarà a Sant Feliu la Festa de Sant Antoni Abat que comptarà amb el següent programa:

De 8:00 h. a 10:30 h. Concentració a La Corxera. Esmorzar exclusivament per als cavallistes.De 10:00 h. a 14:00 h.. Al Monestir, stand de Galgos-112 amb llebrers adoptats i en adopció.A les 11:30 h. Inici del recorregut dels Tres Tombs pel centre de la Ciutat amb el següent recorregut:  c/. Callao, Juli Garreta, Passeig del Mar, c/. Zamenhof, c/. Sant Ramon, c/. Major, Rambla Vidal, Palceta Sant Joan, c/. Hospital, Plaça MonestirA les 13:00 h. Benedicció a la parròquia on primer es beneiran les cavalleries i, després,  la resta d’animals. Hi haurà moscatell i coca per a tots aquells que portin a beneir els seus animals.Cal tenir en compte que hi haurà trams de circulació tancats per la qual cosa s’aconsella no voler circular pel centre per evitar col•lapses.Les festes de Sant Antoni Abat són un conjunt de celebracions festives que tenen lloc al voltant del dia 17 de gener, onomàstica d’aquest sant barbut, anomenat Sant Antoni del porquet o dels rucs, perquè ha estat durant segles el tradicional protector de tots els animals útils per a les feines del camp.La invocació a Sant Antoni està encaminada a obtenir la fertilitat dels animals i dels aliments, i la purificació, i és hereva de bona part d’antigues advocacions precristianes amb idèntics propòsits.

La devoció popular al sant es remunta al segle XII i ha generat, durant tots aquests anys un bon nombre de manifestacions festives. Com a patró del gremi dels traginers o dels Tonis, el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades dels Tres Tombs, també anomenades Passades o Beneïdes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.