El mercat del diumenge de SFG es transformarà i els paradistes anuncien vaga

El mercat del diumenge de SFG es transformarà i els paradistes anuncien vaga

Segons Informa Radio Sant Feliu Una sola filera central de parades a tot el Passeig del Mar que aniran des del carrer Juli Garreta fins la Rambla del Portalet amb una parada per banda, esquena contra esquena. Aquest és el dibuix que l’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols ha decidit que ha de tenir el mercat dels diumenges, a partir del 19 de febrer, amb un ramal cap a la Rambla Vidal que té en projecte arribar a la carretera de Girona passant per la Placeta Sant Joan, per una banda i no descartar el carrer Major.

Així ho confirmava el regidor de mercats, Juanjo García-Cañadas a Ràdio Sant Feliu després d’una reunió en la qual ja es va informar als paradistes, que es varen dividir en la interpretació d’aquest nou plantejament. Per la seva banda, els comerciants, en l’assemblea han decidi,t la nit d’aquest dijous que el dia 19 de febrer, faran vaga per considerar que no s’atenen les seves opinions professionals.

Garcia comentava que entén que, atesa la conjuntura econòmica del moment, qualsevol canvi genera un neguit entre els comerciants, que consideren que el sistema que funciona és l’actual però, que segons les consultes realitzades pel seu equip, això no té perquè ser així.

El regidor diu que, l’actual mercat, té diversos problemes i mancances en l’aspecte visual, de seguretat i funcional a més de ser un obstacle físic per a les terrasses. Reconeix que és el principal element dinamitzador del comerç en general, els diumenges al matí, que cal que s’espongi i que s’apliqui una reestructuració que està convençut que funcionarà tot beneficiant, no només als paradistes, sinó també a altres sectors de la zona comercial.

Tot i això, Juanjo Garcia-Cañadas, demana el dret de l’equip de govern a equivocar-se i afirma que, en el cas que en un període de dos mesos aquest canvi no quallés, es revertiria sense problema tot i que creu que no serà el cas.

Els paradistes mantenien ahir una assemblea a Girona per tractar la qüestió i, a les properes hores,  s’espera un comunicat oferint la seva versió en cas de ser negativa.

El sindicalista i les hores dels funcionaris

Canviant de tema, no volíem deixar passar l’ocasió de preguntar al veterà sindicalista i socialista (UGT i PSC) sobre la declaració d’intencions d’altres membres de l’equip de govern al que pertany (CiU-PSC) sobre alguna declaració en favor de l’augment en dues hores i mitja setmanals per als funcionaris. García considerava que estem d’acord en què s’ha de modificar el funcionament de l’administració, defensar l’estalvi atesa la conjuntura però, si el principal problema de la ciutadania d’aquest país és l’ocupació, considero que és absurd donar més feina als qui ja estan treballant. Això no és repartir la feina, és treure la possibilitats d’ocupar a qui  no en té. Una altra cosa seria plantejar un augment de la producció i rendibilitat dels funcionaris.
Per començar, cal veure si és legal o no però, en tot cas, considero una errada aplicar-ho perquè no crec que sigui això precisament el que necessita un país per sortir de la crisi sinó generar nous llocs de treball.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.